De curand am cumparat un ap prin intermediul unei Agentii Imobiliare. La momentul la care am negociat pretul apartamentului cu agentul, am discutat si despre comisionul Agentiei. Agentia ne-a sus ca in mod normal, comisionul este de 2% din valoarea imobilului insa este discutabil. La finalul discutiei am convenit sa platim 1000eur agentiei. La antecontract am mers la notar cu vanzatorul, si agentul imobiliar, iar dupa ce am dat avansul vanzatorului, agentia ne-a cerut jumatate din comisionul convenit (500eur). In urma faptului ca agentia incasat aceasta suma de 500eur de la noi, a completat un Contract de Furnizare servicii si Asistenta Imobiliara, incheiat cu o data anterioara datei respective. Agentul a taiat, cu pixul pe contract, procentul de 2%, a semnat alaturi, si a trecut suma de 1000eur. Langa suma precizeaza si "+TVA". Dupa ce am negociat acest comision, am cerut factura si chitanta, insa am aflat ca de fapt cei 1000eur sunt la negru, pentru ca, daca am fi vrut factura si chitanta ar fi trebuit sa platim si TVA-ul.
Pe contractul cu Agentia Imob, este trecut un pret mai mare al apartamentului fata de cel real (cu cat am cumparat noi). Acest contract era semnat in alb si stampilat (probabil de un superior). Agentul doar a completat cu datele noastre la fata locului. Ca beneficiari suntem noi, unde am semnat in clar.
In josul contractului a scris de mana ca a primit 500eur, data la care s-a semnat antecontractul si faptul ca diferenta urmeaza sa fie achitata la incheierea tranzactiei imob.
Noi intre timp am luat legatura cu vanzatorul, am tinut legatura telefonic, vanzatorul a fost foarte nemultumit de prestatia agentului, motiv pentru care nu-i mai raspundea la telefon.
Cert este ca de la antecontract si pana la finalizarea tranzactiei, noi, cumparatorii ne-am ocupat de toata aceasta intermediere, documentatie, telefoane, etc. La final, pentru ca vanzatorul a tot evitat sa mai discute cu agentul, si de teama sa nu se razgandeasca vanzatorul in a ne vinde apartamentul, nu am mai solicitat nici noi sa vina agentul, la notar. Ne-am descurat singuri.
Dupa ce am finalizat tranzactia am considerat ca nu mai are rost sa platim agentul cu restul de 500eur, pentru ca nu a facut nimic in a intermedia.
Dupa nenumarate telefoane din partea agentiei, am raspuns, si i-am explicat situatia asa cum este ea.
De curand din partea Agentiei am fost contactati telefonic de catre departamenul juridic, prin care ne-a pus in vedere ca ar fi cazul sa platim si diferenta, altfel ne dau in judecata.
Va solicit o opinie in sens.
Cu respect,
Roxana
Cel mai recent răspuns:
iancu ionel , utilizator
17:26, 29 Octombrie 2014