avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prostie sau nebunie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prostie sau nebunie

Am o mare problema. Acum doua luni am aflat ca mama are mielom multiplu mai pe romaneste cancer. Ca sa fie socul si mai placut la o luna de zile dupa ce ma obisnuisem cu ideea alt soc si anume am aflat ca desi locuiesc in aceiasi casa cu ea aceasta are imprumuturi la 4BANCI, 1 CAR SI 3 COOPERATIVE DE CREDIT. Mentionez ca ea se afla de 3 luni in strainatate unde a fost si diagnosticata dupa o luna de internare. Pensia ei nu acopera decat 70% din datoriile lunare. Am aflat ca in afara de cooperativele de credit la toate bancile are asigurare de viata. Problema este ca eu nu am posibilitate sa-i platesc diferenta de bani mai ales ca imprumuturile se intind cam toate pina in 2018-2019. Se pot indrepta bancile si asupra mea datorita faptului ca stam in aceiasi casa desi nici un imprumut nu este girat decit cu pensia? Daca platesc ratele pot recupera suma dupa moartea mamei si dezbaterea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:22, 22 Octombrie 2014
NU faceti contract de vanzare cumparare fara sa va ganditi bine si fara sa va consultati cu un avocat inainte, Este (extrem de) anulabil / reductibil ca fiind donatie deghizata in defavaorea celorlalti mostenitori.
Intr-adevar, investitiile in casa nu au fost o idee buna si recuperarea lor s-ar putea dovedi dificila (depinde si de timpul care a trecut de la fiecare cheltuiala in parte, pentru ca dreptul de a le recupera este supus prescriptiei).
Daca dovediti cheltuielile (cu chitante) pentru imbunatatirea locuintei puteti cere ca banii respectivi sa se scada din mostenire, dar daca sora nu vrea veti ajunge la proces. Asa e si cu eventualele plati ale ratelor. Dar e posibil ca daca nu platiti banca sa scoata locuinta la vanzare in contul datoriei. Discutati si cu sora poate participati amandoi, altfel riscati sa mosteniti doar datorii si sa ramaneti si pe drumuri. Daca banca scoate casa la vanzare sigur se vinde pe mai nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii dupa moarte batran Andreea_MA Andreea_MA Buna ziua, va rog din suflet ajutor; bunicul meu a decedat in urma cu o saptamana; inainte cu cateva luni in cursul acestui an el a facut 2 imprumuturi la ... (vezi toată discuția)
Refuz dezbatere mostenire viorel71 viorel71 Buna seara. Dupa moartea mamei am inceput o discutie cu sora privind apartamentul parintesc in care locuiam eu cu parintii de cand m-am nascut(1971). I-am ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme terezbarbu terezbarbu Buna ziua, Mama mea a decedat dupa 5 luni ce a fost diagnosticata cu cancer ultimul stadiu. In aceste luni noi am intretinu-o ( pensia ei abia acoperea ... (vezi toată discuția)