Acceptand premisa ca e normal ca in cadrul unui bloc de apartamente, cheltuielile comune (incalzire scara blocului, iluminat scara blocului, reparatii acoperis, etc.) sunt normale si trebuie impartite intre locatarii imobilului.
Intrebarea mea este legata de cheltuielile aferente locurilor dedicate strict anumitor persoane, precum este parcarea. Eu nu am acces in parcare, nu beneficiez de aceasta, dar in "nota de plata" pe care o primesc de la firma de facility management gasesc cheltuieli aferente reparatiilor de incalzire pentru aceasta parcare. Este normal ca aceasta cheltuiala sa fie impartita cu toti locatarii, ori ar trebui impartita numai intre cei ce beneficiaza de parcare ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri argumentate.
Multumesc pentru raspuns. Astept de 2 zile raspunsul companiei care administreaza imobilul... Mai aveam o nelamurire referitoare la cititul apometrelor, care numai pentru apa calda au mentionat cu 6 mc in plus. I-am rugat sa modifice factura si sa o retransmita.
Cred ca le este destul de dificil sa conceapa un raspuns pentru ambele probleme. :)
Lasand gluma la o parte, in situatia in care nu primesc niciun raspuns, ce ar fi de facut ?
Proprietate este doar parcela pe care se parchează mașina, sigur sunt pereți, holuri, poate chiar parți din instalația de încălzire, scurgere care sunt parti comune. Dvs nu plătiți curentul consumat în parcare? sau curățenia pentru părțile comune din parcare? Reparația sistemului de încălzire face parte din partea comuna.
Răspunsul il puteți primii in max 30 zile. Doar la contestația cotelor de întreținere sunt 7 zile.
im82
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@terentetalharu,
Realitatea bate legea!
Dacă un apartament nu are în proprietate parcajul propriu, nu este normal ca cei ce nu dețin parte din parcaj să plătescă cheltuieli de întreținere.
Verificați următoarele: suprafața utilă/comună corespunzătoare apartamentului, prin deducere vedeți ce dețineți cu adevărat; dacă nu dețineți nu plătiți. Pe factura de încălzire trebuie să apară cheltuielile aferente apartamentului pe consum direct, comun, alte părți contorizate. Parcajul nu este un subsol tehnic deci eu consider că nu trebuie să plătiți.
Solicitați la asociație eliminarea din factură a cheltuielilor aferente parcajului; dacă acesta are încălzire, lumină, ș.a.m.d. și mai ales solicitați contorizarea pe aceste utilități strict pe parcaj-cheltuielile corespunzătoare acestor modificări nu trebuie să vă intereseze.
Solicitați restituirea costurilor impuse dvs. corespunzătoare cu parcajul, nu numai din luna respectivă ci din urma și amenințați cu proces.
Înainte vorbiți la Primărie, privitor la această situație pentru a vă susține. Le scrieți și lor descriindu-le situația.
Scrisorile vor fi trimise cu confirmare de primire (scrieți și tema solicitării sus pe cartonel-pentru a evita eventualele "neînțelegeri").
Verificați și coalizați-vă cu alți locatari aflați în aceeași situație.
În momentul în care sunteți sigur că nu dețineți parcaj/parte din parcaj, înainte de proces faceți o atenționare prin notar specificând: cerințele dvs., termenele de răspuns și rezolvare, pretențiile materiale, legislația pe care vă bazați.
Succes!
Să informați, vă rugăm, și comunitatea aceasta asupra rezolvării situației.
Si acestea sunt considerate parti comune pentru toti locatarii ? Repet: in acest loc au acces numai proprietarii parcelelor pe care se parcheaza masina. Spatiul acel nu il vad asemanator cu holul blocului, instalatiile de apa comune, ori incalzirea sau iluminatul scarii blocului, de exemplu. Pentru acestea este normal sa plateasca toti locatarii.
Totusi, pentru incalzirea, iluminatul si reparatiile aferente spatiilor destinate exclusiv proprietarilor parcelelor, ce nu au legatura cu ceva ce este in comun pentru ceilalti locatari, nu vad logica pentru care ar trebui sa plateasca si ceilalti locatari.
Daca un proprietar al parcelei de parcare se hotaraste sa doarma pe parcela sa, eu sunt obligata sa ii platesc curentul, curatenia sau incalzirea ?
im82
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna, înțeleg că au acces în parcaj numai proprietarii de patcaj. Este restricționaă intrarea? Acesta ar fi un motiv suplimentar de CONTESTATIE plata.
Recitiți mesajul, nici eu nu sunt de acord cu plata acestor utilități pe care nu sunteți proprietară (nu ați specificat în clar dacă sunteți sau nu) și de care de care nu beneficiați.
Solicitați la asociație precizarea temeiului legal pentru care v-a pus la plată, pentru a ști ce combateți.