Acceptand premisa ca e normal ca in cadrul unui bloc de apartamente, cheltuielile comune (incalzire scara blocului, iluminat scara blocului, reparatii acoperis, etc.) sunt normale si trebuie impartite intre locatarii imobilului.
Intrebarea mea este legata de cheltuielile aferente locurilor dedicate strict anumitor persoane, precum este parcarea. Eu nu am acces in parcare, nu beneficiez de aceasta, dar in "nota de plata" pe care o primesc de la firma de facility management gasesc cheltuieli aferente reparatiilor de incalzire pentru aceasta parcare. Este normal ca aceasta cheltuiala sa fie impartita cu toti locatarii, ori ar trebui impartita numai intre cei ce beneficiaza de parcare ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri argumentate.
Va recomand sa deveniți membra in asociație si sa va exercitați drepturile. In prima A.G. propuneți sa se oprească căldura din garaj. Vedeți ce părere au vecini de la etajul 1. Eu nu cred ca sunt de acord.
Daca blocul dvs nu are țevi (care fac parte din proprietatea comuna) in parcare, puteți cere sa contorizeze separat toate utilitățile si sa le plătească doar beneficiarii.
Firma de administrare face ceea ce hotărăște Comitetul Executiv si Președintele. In mod sigur Președintele va poate lamurii care sunt părțile comune pentru ca la el se afla cartea tehnica a blocului.
Eu sunt convins ca parcarea dvs are dubla utilizare de spațiu tehnic al blocului si de loc de parcare. Proprietari care au loc de parcare si un apartament in bloc au in mod singur o cota parte indiviza mai mare si plătesc mai mult întreținere.