avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuzare expert judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuzare expert judiciar

O parte dintrun proces solicita o expertiza.Se numeste expertul de catre instanta.Partea adversa constata ca expertul numit a participat( intro alta calitate: administrativa) in repetate randuri la emisiuni tv si interviuri realizate de solicitantul expertizei care lucreaza in mass media.
Poate fi contestat expertul ca potential impartial in baza prevederii legale de banuiala intemeiata?
Cel mai recent răspuns: virtual72001 , utilizator 08:02, 28 Ianuarie 2015
la termen, initial, instanta a vrut sa-i mai acorde un termen expertului pentru realizarea expertizei.in interventia noastra am aratat ca in incheerea anularii cererii de recuzare a expertului este retinut faptul ca expertul si-a afirmat prietenia cu solicitantul expertizei.
instanta a schimbat expertul.
a numit un expert agricol pentru o expertiza care are ca obiect un bun imobiliar (respectiv terenuri necultivate) in conditiile in care un alt expert agricol numit anterior in speta si-a declinat competenta.
de un an de zile nu se reuseste depasirea acestui stadiu al procesului.
Ca parte in proces aveti posibilitatea sa propuneti instantei, sa aprobe un expert/ specialist tehnic judiciar aflat pe lista persoanelor autorizate de catre MJ.
Specializarea expertului este legata si de obiectivele stabilite de catre instanta pentru expertiza, obiective la care trebuie sa raspunda expertul.
Daca obiectivul este stabilirea valorii terenului nelucrat, personal nu vad, de ce un expert agricol nu ar putea face evaluarea.
1.Expertul judiciar poate face expertiza numai in domeniul in care este specializat (cf Statului expertilor judiciari si vezi caz Tribunalul Arges excludere expert din corpul expertilor pentru expertiza in alt domeniu decat cel in care avea autorizatie).
2.Nu toate terenurile supuse expertizei sunt terenuri pe care s-ar putea cultiva ceva vreodata.
3.Exista experti in domeniul imobiliar.
Expertul agricol s-a recuzat pe motiv ca nu este autorizat ANEVAR.
In sfarsit instanta a numit un expert in imobile si autorizat.
Pentru ca procesul nu a progresat datorita acestor numiri aiurea (de doua ori experti agricoli amandoi autorecuzati un expert eliminat dupa ce s-a declarat prieten cu parte din proces) de mai bine de un an pot cere actualizarea unei evaluari efectuate si care nu a fost contestata si in care expertul a invocat fara sa argumenteze o criza financiara diminuind cu 10 % valoarea unui imobil?
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
virtual72001, utilizator
Depuneti la dosarul cauzei pentru instanta, o cerere scrisa, inregistrata la arhiva tribunalului, in acest sens. Instanta va decide.

Alte discuții în legătură

Recuzare expert...??? anniela anniela Buna ziua domnilor experti, ma adresez din nou d-vs cu o alta intrebare: In cadrul unui dosar civil - partaj bunuri comune - a fost desemnat de catre instanta ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi recuzat legal un expert contabil care a mintit ca si-a schimbat domiciliul in scopul de a fi impartial db03uie db03uie In cauza unui dosar, a fost desemnata o experta contabila privind legalitatea cheltuielilor intro asociatie de proprietari. Expertiza a fost facuta cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti o_zonne o_zonne Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale ... (vezi toată discuția)