avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie demisie

Buna seara , asi dori sa stiu daca ma pot adresa instantei si daca asi avea si castig de cauza in urmatoarea problema .
Sotul meu , cetatean turc rezident roman , a lucrat la o multinationala , incepand cu contract pe perioada determinata de 3 luni , perioada s-a prelungit cu inca 3 luni , pana in 9 dec 2014 . In aceasta perioada el a aplicat la un job in alta tara dar la aceeasi firma corespondenta in Romania . HR managerul de acolo , (turcia ) a trimis aceasta aplicatie in romania , si pe acest motiv a fost asteptat intro buna zi de miercuri 24 sept , si a fost dat afara . Ideea este ca a fost pus sa semneze 2 hartii , el nu intelege perfect romana si mail ales termeni de legislatie , i s- a zis ca trebuie sa semneze acele 2 hartii , le-a semnat .Din pacate si a semnat demisia , si am inteles asta cand am primit decizia de incetare a contractului . in care e scris ca sotul meu printr o adresa comunica angajatorului incetarea contractului prin demisie . Si astfel ne am, ales cu o demisie , pe care a inteles-o de abia acum , cf. articol 81, alin 7 . Asi vrea sa stim daca avem vreo sansa in instanta .. pentru ca i s-a facut o nedreptate .. cum adica sa fii dat afara pentru ca ai aplicat la un job ... si mai mult sa fii pus sa semmezi 2 hartii , in conditiile in care toata lumea stia ca e turc , ca lucra la un compartiment unde erau necesare limbi straine , si ca el conversa in engleza . M-ar bucura sa stiu ca avem o sansa , eu din ce am citit cu demisia asta e mai greu .
ps pe decizie scrie . termen 45 de zile pentru sesizari
multumesc
Cel mai recent răspuns: popisteanu , utilizator 20:31, 24 Octombrie 2014
25.09.2014 , si in decizie scrie ca sotul meu a inaintat o adresa cu un nr.de inreg catre ei , dar practic el nu are aceasta adresa in care solicita demisia , deci nu stim ce este in aceasta adresa , banuiesc ca si-a semnat cu mana lui demisia redactata de ei .

pe decizie scrie 25 09 , si atat , dar am o nota de lichidare cu 14.10 , atunci am luat si decizia , dar pe ea nu e trecuta decat data de 25 .09 , dar sotul zice ca pe decizia ramasa la ei cu semnatura lui este data de 14 .10 .
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru ca încetarea contractului individual de munca sa fie considerata valabila, trebuie sa se împlinească sau nu un preaviz si demisia trebuie sa fie lipsita de vicii de consimțământ,situație în care, viciile de consimțământ sunt: eroarea, dolul (viclenia) si violenta. Voința de a demisiona viciata face ca actul de demisie sa fie lovit de nulitate.
pe decizie e semnatura lui de primire in data de 14.10 2014
In acest caz, ultima zi de depunere a contestatiei este 02.12.2014.

Contestatia se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliaza sotul dvs si este scutita de plata taxelor judiciare.
dupa contestatie , ce se intampla ? Ne trebuie un avocat in continuare ?

Alte discuții în legătură

Concediere fara preaviz teddygirl23 teddygirl23 Buna ziua, Am o \\"mica\\" problema la locul de munca. In prezent lucrez cu jumatate de norma la un magazin. In data de 5 mai, am fost chemata in birou ca ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat dar cm incheiata cu art 55 lit b mirelaprj mirelaprj Buna ziua, In luna mai 2009 mama mea a intrat 1 saptamana in concediu de odihna. Cand s-a intors la serviciu i s-a comunicat ca s-a inchis linia unde ... (vezi toată discuția)
Contestatie csaby2011 csaby2011 vreau sa fac o contestatie a decizie de desfacere C.I.M. pentru ca angajatorul ma provocat ca sa semnez demisia (preavizul)in timpul preavizului am fost in ... (vezi toată discuția)