avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire si evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire si evacuare

Am 35 ani, sunt la a doua casatorie, stau impreuna cu sotia si fiul acesteia de 5 ani, in casa parintilor mei. Nu ne intelegem deloc cu parintii mei din nici un punct de vedere, ei au avut ce au avut cu mine de mic, tata nu m-a dorit, mereu a spus ca nu sunt copilul lui...etc. intr-o zi i s-a pus pata si a zis ca nu ne mai vrea in casa lui, ca ne da afara. Eu mai am 2 surori, una e maritata si are un bebelus si sta cu sotul ei, cealalta sta in concubinaj cu prietenul ei, deci doar eu cu sotia si fiul ei stam cu parintii. Tata are niste conceptii mai ciudate ,de pe vremea comunismului, in ziua respectiva a inceput sa urle sa ne jigneasca pe mine si pe sotia mea foarte rau, si a zis ca ma dezmosteneste si ca ne da afara. Stam la curte si eu am bagat bani acolo, dar din pacate nu am lucrat cu facturi cu nimic. In fine, greseala asta a fost a mea dar nu mai conteaza, important este ca el a facut act de vanzare cumparare cu surorile mele si prin urmare sunt dezmostenit si vreu sa stiu dca ma pote da afara din casa???????? Nici nu am unde sa ma duc, cu chirie nu am cum ca nu sunt bani pt asa ceva, sotia nu lucreaza ca nu are cine sa stea cu copilul. STATUL sau JUDECATORIA ce face in cazul asta?????? Nu exista nici o solutie??????:((#-o
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:04, 29 Octombrie 2014
@separatistul
Daca surorile aveau ,,mintea limpede si gandeau pozitiv", nu acceptau sa le faca tatal act de vanzare- cumparare pentru locuinta, evident cu scopul de a-l inlatura pe fratele lor de la un eventual drept succesoral asupra acesteia.

Este adevarat ca tatal nu poate cere personal evacuarea, dar le poate cere fiicelor sa demareze procedura evacuarii, avand in vedere complicitatea evidenta dintre ei.
Un judecator cu mintea deschisa poate aprecia ca fiind abuz de drept o asemenea cerere, din moment ce fiicele reclamante au alte locuinte si fratele lor nu are, dar poate gaseste unul care considera ca proprietarul imobilului poate sa dispuna liber de dreptul sau, fratele neavand niciun drept asupra imobilului.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cale de impacare nu mai exista pt ca de mic ma uraste, mereu mi-a cautat nod in papura. In ziua cu pricina a sarit si la mine, a inceput sa arunce cu scaunele dupa mine, cu tot ce nimerea pt faptul ca eu ii ziceam ca nu vreau sa plec din casa asta pt ca am bagat bani in ea si ca daca nu imi da banii pe care i-am investit( undeva la aprox 10.000 euro) nu plec. El se inversuna si mai rau si zicea ca nu am bagat eu atat, m-a prins la inghesuiala pt faptul ca a stiut ca nu am pastrat nici un bon, nici o factura si si-a permis sa faca ce vrea ca nu am cum sa mai dovedesc. In fine, eu am incercat sa ma apar, si l-am impins ca tot dadea, din greseala l-am zgariat la spranceana si au venit surorile chemate de mama, iar tata ainceput sa crizeze, sa se vicimizeze, sa se tavaleasca pe jos si sa planga, iar surorile au dat vina pe mine. Acum ele in continuare ma cred un monstru, dar ce era sa fac, ele ziceau sa stau sa dea in mine ca doar nu ma omora, asta era expresia lor. Dar si acum 2 ani am avut o altercatie cu tata si a aruncat cu cutitul dupa mine, atunci am chemat politia, dar totusi nu am depus plangere impotriva lui, dar e inregistrat la sectie.
@LegisPeritum
Surorile, in calitate de proprietare ale imobilului, pot cere evacuarea in temeiul art. 1033 si urm. din Noul Cod de procedura civila.
Singura conditie care trebuie indeplinita este ocuparea/folosirea fara drept a imobilului, neavand relevanta exercitarea sau nu a unor acte de violenta sau faptul ca pârâţii au domiciliul acolo.
Din punctul dvs de vedere, ce drept are fratele de a locui in casa surorilor sale???
Din punctul meu de vedere, este un simplu tolerat, pe care surorile nu sunt obligate sa-l tolereze in continuare, impotriva vointei lor.

@neacsurobert
Deci s-a lamurit si ipoteza cu mintea limpede a surorilor si lipsa violentelor!
In concluzie, eu va sfatuiesc sa-i dati in judecata pe surorile si tatal dvs pentru a va despagubi pentru investitiile facute. Dovada investitiilor se face cu 2 martori, plus expertiza pentru evaluarea lor.
Puteti cere un drept de retentie asupra imobilului pana la plata integrala a despagubirilor si pana nu veti primi despagubirile, nu va poate evacua. Asta daca mai suportati sa locuiti sub acelasi acoperis cu tatal dvs.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ideea e ca nu prea am martori decat cei din casa stiu cat am investit si mai ales una din surori care statea in casa pe vremurile acelea, ea este constienta cat am investit. Pe cine sa aduc?
Pe muncitori pe care i-am platit la negru?
Pe langa toate cele, din casatoria anterioara am un baiat de 13 ani care in acte e in custodia mamei dar nu a vrut sa plece din casa aceasta, mama lui plecand totusi cu concubinul actual, am ramas eu aici sa am grija de el, dar in curand o sa-l ia de aici, dar poate are vreo legatura si faptul acesta de a nu ma putea da afara din casa ca asta ar insemna ca ma da cu tot cu copil, asta as putea sa declar eu, chiar daca ei zic ca doar de mine e vorba si ca nu are nici o treba cu copilul sa-l dea pe el afara, ma gandesc ca as putea eu sa specific lucrul asta, poate ar fi in avantajul meu.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
neacsurobert a scris:

Ideea e ca nu prea am martori decat cei din casa stiu cat am investit si mai ales una din surori care statea in casa pe vremurile acelea, ea este constienta cat am investit. Pe cine sa aduc??? pe muncitori pe care i-am platit la negru???:-/

Daca ar fi corecta, sora ar trebui sa recunoasca la interogatoriu investitiile facute de dvs.
Pot fi adusi ca martori meseriasii respectivi.
Nu are relevanta ca au fost platiti la negru. Daca va e teama de o eventuala sanctiune contraventionala, presupun ca au trecut mai mult de 6 luni de la data efectuarii lucrarilor, deci s-a prescris raspunderea contraventionala.
Faptul ca s-ar solicita doar evacuarea dvs., fara copii, este clar ca va profita, pentru ca nu se poate dezbina familia, iar copilul sa ramana fara supravegherea dvs.

Alte discuții în legătură

Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)
Cota rezerva succesorala descendenți. Daniel1900 Daniel1900 Am 2 intrebari directe! 1.Suntem 3 surori,mama noastra a decedat acum 10 ani,atunci nu am deschis succesiunea iar apartamentul a ramas pe numele lu tata! El ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)