avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire si evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire si evacuare

Am 35 ani, sunt la a doua casatorie, stau impreuna cu sotia si fiul acesteia de 5 ani, in casa parintilor mei. Nu ne intelegem deloc cu parintii mei din nici un punct de vedere, ei au avut ce au avut cu mine de mic, tata nu m-a dorit, mereu a spus ca nu sunt copilul lui...etc. intr-o zi i s-a pus pata si a zis ca nu ne mai vrea in casa lui, ca ne da afara. Eu mai am 2 surori, una e maritata si are un bebelus si sta cu sotul ei, cealalta sta in concubinaj cu prietenul ei, deci doar eu cu sotia si fiul ei stam cu parintii. Tata are niste conceptii mai ciudate ,de pe vremea comunismului, in ziua respectiva a inceput sa urle sa ne jigneasca pe mine si pe sotia mea foarte rau, si a zis ca ma dezmosteneste si ca ne da afara. Stam la curte si eu am bagat bani acolo, dar din pacate nu am lucrat cu facturi cu nimic. In fine, greseala asta a fost a mea dar nu mai conteaza, important este ca el a facut act de vanzare cumparare cu surorile mele si prin urmare sunt dezmostenit si vreu sa stiu dca ma pote da afara din casa???????? Nici nu am unde sa ma duc, cu chirie nu am cum ca nu sunt bani pt asa ceva, sotia nu lucreaza ca nu are cine sa stea cu copilul. STATUL sau JUDECATORIA ce face in cazul asta?????? Nu exista nici o solutie??????:((#-o
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:04, 29 Octombrie 2014
Buna ziua. Mai am si eu o intrebare. Tata tocmai ce m-a anuntat ca imi va veni o instintare de la executor sa parasesc casa. In caz ca imi vine aceasta instintare eu ce ar trebui sa fac???? Eu chiar pot fi aruncat ca un caine pe strada??? Nu as putea sa fac si eu ceva?? Sa urmez niste pasi??? Sau sa fac vreo contestatie, ceva?? Mi se pare absurd.....????? Indrumati-ma si pe mine cumva, va rog....???????
Daca el le-a vandut la surori el nu va poate da afara (nu mai este proprietar), dar surorile da. Daca vanzarea a fost doar de fatada si nu s-au dat efectiv bani, sau pretul a fost nereal atunci poate fi atacata dupa ce moare. Acum tot ce puteti face este sa strangeti dovezile ca nu s-a platit nimic (sau prea putin) si ca vanzarea a fost de fatada - prin inregistrari video, audio, inscrisuri, extrase de cont ... recunoasteri ale parintilor sau surorilor in cerc intim ...
neacsurobert a scris:

Buna ziua. Mai am si eu o intrebare. Tata tocmai ce m-a anuntat ca imi va veni o instintare de la executor sa parasesc casa. In caz ca imi vine aceasta instintare eu ce ar trebui sa fac???? Eu chiar pot fi aruncat ca un caine pe strada??? Nu as putea sa fac si eu ceva?? Sa urmez niste pasi??? Sau sa fac vreo contestatie, ceva?? Mi se pare absurd.....????? Indrumati-ma si pe mine cumva, va rog....???????

Ar fi fost bine dacă vă gândeați mai demult la toate astea, mai ales că de mic nu v-ați înțeles cu tata.
Totuși, până la vârsta asta puteați să vă faceți un rost fără să depindeți de casa tatălui.
Dacă investeați banii pe care spuneți că i-ai investit în casa părintească într-o locuință proprie pentru familia D-voastră nu aveați aceste probleme.

Din toate datele pe care le-ați dat aici sunt reale, se poate foarte ușor să fiți evacuat din casă, deci ar fi bine să vă gândiți să vă căutați o altă locuință.
Nu va inteleg domnilor avocati ,nu inteleg sfaturile pe care le dati .Daca surorile acestui domn au case poate ca au muncit din greu sa le aiba si poate s- au sacrificat mult cum ar fi :
nu si-au permis luxul sa stea si sa se bucure vazind cum cresc zi de zi copii lor si au gasit solutii care le-au dat posibilitatea sa munceasca .Iar parintii de ce trebuie sa fie mereu la dispozitia copiilor chiar daca acestia au o anumita virsta .Stiu ca este mult mai comod sa stai cu parintii si in acest mod viata ta este mult mai usoara chiar daca si ceilalti dintre frati ar fi vrut acest lucru in acest fel s-ar fi bucurat mult mai mult de viata ,dar nu au facut-o.Mai ales cu anii care -i aveti ,sa invocati motivul ca sotia nu poate sa munceasca pentru ca trebuie sa stea cu un copil de 5 ani?Dar bine ,nu este injust fata de surorile dumneavoastra?Dar de ce nu va duce-ti sa locuiti un timp la parintii sotiei?Se pare ca noi parintii nu avem nici un drept asupra a tot ceea ce am facut toata viata decit dupa ce murim .Probabil daca a-ti fi incercat sa realiza-ti ca trebuie sa muncesti toata viata, pe brinci ca sa ai o casa unde sa stai a-ti fi respectat toate aceste lucruri si nu a-ti fi crezut ca dumneavoastra trebuie sa aveti totul si ceilallti nimic
Stimata doamna Miliuta. Site-ul acesta este gandit mai mult pentru sfaturi legale decat pentru sfaturi morale. Daca incepem cu cum ar fi trebuit si ce ar fi trebuit si ... nu ajungem nicaieri. Omul este acum intr-o situatie data clara si are niste optiuni. Trebuie sa ia niste hotarari care vor avor avea repercursiuni clare asupra vietii sale. Sunt mii de cazuri in care parintii isi avantajeaza unul sau mai multi copii. Daca vrea sa aiba ce mostenii la moartea parintilor trebuie sa actioneze acum si nu peste xx ani. Sfatul meu a fost pertinent pentru ca si la mine in familie am avut un caz asemanator si a fost rezolvat datorita recunoasterii in scris a situatiei - pe vremuri nu era alta posibilitate. O vanzare fictiva poate fi atacata prin proces (la moartea parintilor) mai ales ca se incalca rezerva succesorala cu scopul vadit de a elimina complet unul din mostenitori. Cum o face este treaba sa, inscrisuri sau inregistrari. Intelegerea este cea mai buna cale, dar daca nu exista ...

Alte discuții în legătură

Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)
Cota rezerva succesorala descendenți. Daniel1900 Daniel1900 Am 2 intrebari directe! 1.Suntem 3 surori,mama noastra a decedat acum 10 ani,atunci nu am deschis succesiunea iar apartamentul a ramas pe numele lu tata! El ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)