avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lnformatie dezmostenire copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lnformatie dezmostenire copil

Buna ziua
Stiu ca pare ciudat dar vreau sa ma informez de ce acte am nevoie pentru a o dezmosteni pe fiica mea de 16 ani.Mentionez ca sunt divortata ,custodia e comuna,
Nu va judeca nimeni, incercam sa inteleg ce inseamna pt dvs a dezmosteni.. pe timpul vietii dvs nu inseamna nimic, nu puteti incheia un act pe care sa il fluturati copilului si copilul sa fie impresionat.
E de ajuns sa instrainati ce aveti si fata nu va mai avea ce mosteni.

Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Este o forma de refuz a dragostei care se doreste neconditionata... atata timp cat asta vede copilul, pentru el nu mai poate conta iubirea, ci doar refuzul de a-i fi dovedita.
Pentru ca are astfel de modele agresive sau de tip razbunare, de aceea si modul in care ea procedeaza este agresiv, individualist, razbunator.
Nu va spun ca sa va judec, ci ca sa va arat o noua abordare. Consider ca dezmostenirea e o noua dovada de resapingere pe care ea o va vedea, trai, suferi...
Din pacate, copilul e prea mare sa fie usor, insa nu e tarziu sa il ajutati. Ar fi necesara psihoterapie macar pentru unul dintre parinti si copil. Oricare parinte, decideti impreuna.

Cat despre dezmostenire, va costa mai mult sa incercati sa procedati la dezmosteniri legale. Puteti limita mostenirea pe care o va primi fiica dv. Totusi, pentru ca va depinde mult de ce bunuri lasati, sub ce forma ati mai instrainat din ele in timpul vietii, tot psihologia intervine si aici. Va depinde mult daca fiica dv. se va gandi la dv. ca la o pierdere, cu intelegere sau cu resentimente. De multe ori se ajunge la procese intre mostenitori numai din relatii anterioare proaste intre un mostenitor si decedat. Aceasta face ca niciun mostenitor sa nu fie linistit in a se bucura de vreo bucatica de mostenire si nu stiu daca asta e scopul dv...

E adolescenta, poate nu stie pe unde s-o ia, poate isi face anumite tipare de a reactiona ca nu stie manageria puzderia de emotii... hormoni... maturitate crescanda...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parintii te dezmostenesc si nu te mai recunosc drept copilul ... Violetaa2 Violetaa2 Daca parintii te dezmostenesc si nu te mai recunosc drept copilul lor ,iti poti pierde numele de familie actual si bunurile pe care le ai pe numele tau nu ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire totala - ce obligatii legale mai am? buna ziua. ... SVAndrei SVAndrei Dezmostenire totala - ce obligatii legale mai am? Buna ziua. Am o intrebare legata de ce se intampla dupa dezmostenire. Pe scurt, mama mea a decis ca este ... (vezi toată discuția)
Dezmostenirea unui copil! ariannna1985 ariannna1985 buna ziua! Ma puteti ajuta va rog cu un sfat! Mama are doi copii, pe mine si un frate mai mare, frate care din pacate a ajuns alcoolic si a devenit violent. ... (vezi toată discuția)