avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine decide intr-un bloc cand se deschide caldura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine decide intr-un bloc cand se deschide caldura pentru perioada de iarna ?

Locuiesc intr-un bloc cu o singuar scara. INTREBAREA MEA ESTE ? Cine decide in acest bloc ,cand se porneste caldura ?
1). Decide Adunarea Generala ?
2). Sau decide Comitetul Executiv al blocului ?
3) sau presedintele de bloc ? Ma intereseaza strict legal ? Cine este in masura sa ia astfel de decizii ? Ce sta scris in lege ?
Cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:50, 27 Octombrie 2014
Firesc, o astfel de hotarare se ia prin consens, adica toti locatarii. daca unul singur nu este de acord, caldura trebuie sa fie pornita.
Unde scrie de consens?
Hotararile, deciziile, se iau, conform Legii 230/2007, cu majoritate de cel putin 50% +1.
Asa este corect, democratic, legal ca hotararile sa se ia cu votul majoritatii proprietarilor. Nu poate un singur proprietar, prin opozitia lui, sa anuleze vointa si hotararea majoritatii.
Pentru a nu mai avea asemenea probleme, an de an, de fiecare data cand trebuie dschisa ori inchisa caldura, aceasta trebuie hotarata in adunarea generala. Apoi pot sa se schimbe 7 presedinti si 7 administratori intr-un an, ca vor trebui sa respecte hotararea adunarii generale cel putin pana cand, tot adunarea generala, va modifica aceasta hotarare.
Daca nu s-a hotarat in adunarea generala, se poate decide de comitetul executiv unde deciziile se adopta iar cu majoritatea voturilor membrilor comitetului. Apoi, la prima adunare generala, aceasta problema poate fi rediscutata si luata hotararea asa cum spuneam mai sus.
Cei care nu respecta hotararea adunarii generale, poate fi obligat sa o respecte, atat de catre proprietari, prin schimbarea din functie cat si prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura familistu familistu locuiesc intr-un bloc care are centrala pe gaz care asigura caldura si apa calda. am solicitat presedintelui sa dea drumul la caldura. a refuzat pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Oprire furnizare caldura la un bloc izolat termic degetel2013 degetel2013 iam spus administratorului impreuna cu alti vecini de \\\\"Regulament pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice din 20/07/1994 \\\\"(versiune ... (vezi toată discuția)
Renuntare locatari la repartitoare roby2019 roby2019 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o speta. Suntem 60 de locatari la un bloc de garsoniera si avem repartitoare si dorim sa renuntam la ele,Vream sa strangem ... (vezi toată discuția)