In anul 2007 am fost instiintati conform legii 290/2003 ca trebuie sa primim niste bani in urma despagubirilor pentru deportati.Au trecut acesti ani in care am urmat toate procedurile legale sa-i primim.Acum un birou a executorului judecatoresc a obtinut in instanta o incheiere prin care se admite executarea silita a debitoarei(o autoritate) in martie unde se specifica fara cale de atac. Acum primim o adresa de la o judecatorie prin care ne anunta ca suntem obligati de-a depune o intampinare intr-un termen de 25 se zile, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii.:(Asta ce inseamna ca tot ce am obtinut favorabil pana acum nu are nici o insemnatate?care sunt sansele noastre in aceasta situatie?
Ordonanța de care face vorbire contestatoarea instituție publică, prevede faptul că în măsura în care instituția nu are fonduri suficiente pentru plata datoriei către dumneavoastră, beneficiază de un termen de grație de 6 luni. Termen în care nu se poate popri prin executor judecătoresc această sumă și implicit a se vira in contul dumneavoastră.
Dar, de regulă, se contestă faptul că executarea nu poate începe mai devreme de 6 luni. Acest lucru și această interpretare este greșită, deoarece, cel îndreptățit, adică dumneavoastră, vă puteți adresa executorului judecătoresc, iar acesta este în măsură să someze instituția debitoare în vederea plății.
În opinia instituției debitoare nu se poate emite somație de plată în termen de 6 luni, lucru total eronat.
În fine nu cunosc conținutul concret al contestației, astfel că eu vă vorbesc din practică.
Multumesc frumos pt. cat de explicit sunteti,sa inteleg ca executorul poate sa depuna acea intampinare?In tot acest timp a fost trimisa si acea somatie de care faceti referire.