Joha a scris:
Nu cunosc speta dvs insa nu pot fi de acord cu ceea ce sustineti.
Imi cer scuze daca nu am fost clar.
Speta mea este urmatoarea:
Trebuia pusa o ipoteca pentru un apartament. Am achitat tariful notarului pentru a merge cu actele la CF si a intabula acea ipoteca. Corespondenta privind ipoteca s-a purtat intre banca si notar. CF a intabulat gresit ipoteca (nu a trecut ca nu este voie sa vinzi proprietatea --- greseala grava -- parerea mea). Banca nu a acceptat ipoteca si a trebuit sa se faca corectie. Daca tot sunteti in domeniu poate aveti bunavointa sa imi spuneti si mie daca in acest caz notarul platit de mine pentru a face intabularea nu ar fi trebuit sa verifice ce a eliberat CF?
Toata aceasta poveste a dus la o intarziere a platii bunului cumparat (banca nu a efectuat plata pana ipoteca nu a fost pusa corect). Pentru a fi contractul in regula banca a solicitat sa se faca un aditional de prelungire. L-am rugat pe acelasi notar sa faca aditionalul si am solicitat sa nu il taxeze intrucat el a fost la CF si am considerat ca daca tot l-am platit este de datoria lui sa verifice legalitatea actelor (asa cum s-a afirmat pe aici in mai multe randuri). Dansul a considerat ca el doar a transmis actele la CF si intrucat ei au completat gresit este vina lor.
Si uite asa din toata aceasta corespondenta (banca - notar - CF) pagubitul am fost eu care am sustinut financiar aceasta poveste. Atunci am ajuns la concluzia ca indiferent de se intampla e bine sa nu ma incred, nici in banca, nici in notar, nici in CF ci sa trec toate aspectele prin filtrul meu personal. Chestiunea care mi s-a intamplat mie este minora , daca cititi cu atentie acest forum veti gasi fapte grave care s-au intamplat. Sunt oameni care se plang de notari, altii de avocati --- de contabili nu mai zic cati sunt nemultumiti.
Nu inteleg de ce ar fi o astfel de abordare de colt de strada?