avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament

Buna ziua

Care ar fi procedura corecta in cazul in care, vreau sa cumpar un apartament?
As dori sa mentionez ca sunt persoana fizica, la fel si vanzatorul.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:32, 2 Noiembrie 2014
Se referea la un act si s-a facut prin alt act?
V-am intrebat altceva, sincer. Eram curioasa daca eroarea a fost a notaruli sau a partilor, caci am intalnit deseori aceasta problema si, in realitate, de multe ori era una falsa.
Ideea e ca partile trebuie sa depuna efort sa inteleaga acele acte, cazuri in care ele pot interveni in timp util. Am vazut deseori parti care habar n-aveau ce inseamna evictiune si ziceau ca au inteles tot si semneaza. Ce sa faca notarii in acest caz, instructaj cu notiuni juridice si non-juridice asa, doar in caz ca omul nu stie?
Inteleg ca dv. nu stiti a-mi explica exact ce problema ati avut cu actul respectiv, cum pot crede eu ca a fost vina notarului?
Uneori, barna din ochiul nostru ne acopera tot campul vizual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract apartament alinaaline alinaaline Buna ziua.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament nou cu o firma in anul 2008(de fapt o mansarda) pe care l-am achitat ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)