avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

Buna ziua, o prietena este angajata la o firma de 2 ani si nici pana acum nu i s-a facut o carte de munca pe motiv ca nu mai sunt tipizate,dar ea a cerut verbal pana acum sa i se faca una.
Ce poate sa faca ca sa obtina cartea de munca ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:23, 28 Mai 2009
Cu acel contract si cu alte documente cae pot atesta activitatea dvs acolo, puteti deschide o actiune in inatnata, la Tribunalul aferent domiciliului dvs. Este un litigiu de munca si nu veti plati taxe judiciare, dar cred ca e util sa va gasiti un avocat care sa va reprezinte, a carui plata o veti recupera din solicitarea de cheltuieli de judecata.
Este util si sa reveniti asupra sesizarii la ITM si la Inspectia muncii.
Pastrati toate actele si documentele care au legatura cu situatia dvs,

Sau puteti incerca sa o speriati un pic pe contabila pentru ca semnat in fals pe contractul dvs de munca, puteti sa-i faceti plangere penala, s-ar putea sa tina si sa va primiti banii pentru ce ati lucrat :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract falsificat anisoara_d anisoara_d buna ziua.Am o problema,si as dori sa apelez la sfaturile dumneavoastra daca se poate. Acum 4 luni,mai concret in data de 27 februarie m-am angajat la o firma ... (vezi toată discuția)
Distrugere intentionata a cartii de munca crystina81 crystina81 Sant angajat la firma de distributie de 1an,nu am primit contr. de munca ,si nici nu la m semnat personal,< este semnat de patron>,nu vrea sa dea exemplar ... (vezi toată discuția)
Semnatura contabilei pe contractul meu de munca anitsirc anitsirc Buna ziua! Mi-am semnat contractul de munca in 2 exemplare, a doua zi am primit un exemplar..pe care dupa cateva zile l-am recitit si am observat ca este ... (vezi toată discuția)