avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintii au refuzat sa ma mai intretina la facultate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintii au refuzat sa ma mai intretina la facultate

Buna. Sunt studenta in anul 3, am 21 de ani si ma confrunt cu o problema destul de des intalnita, din pacate.Parintii mei de 2 luni au refuzat sa ma mai ajute financiar si as vrea sa stiu ce demersuri trebuie sa fac pentru a obtine ajutor din partea lor, pentru ca am vazut pe site, ca sunt obligati sa ma ajute pana la varsta de 26 de ani in cazul in care imi continui studiile.As vrea sa stiu exact care sunt pasii necesari pentru obtinerea ajutorului din partea lor si aici ma refer la acte necesare pentru a rezolva aceasta problema pe cale legala(in instanta).
Adevarata rusine pentru cei care le vor pe toate, vor si copil recunoscator si asta doar pentru ca si-au facut datoria... si aia poate nu toata!
E ca si cum eu as merge la ghiseul unei institutii publice si sa ma asez la a arata recunostinta eterna pentru omul care doar isi face treaba.
Asa si cu parintii. Fara suparare, insa e vina lor. In primul rand, copilul se intretine. E o sustinere pe care o arati copilului, dar la noi se poarta sa retragi sustinerea si chiar sa retragi dragostea copilului tau daca si-a permis sa ia vreo decizie care nu-ti place. Ca, sarmanul prunc, pe langa recunostinta vesnica, ne mai datoreaza si sa-si traiasca viata dupe cum vrem noi. Nu cum l-am invatat, ca nu ne place mereu, ci dupa cum ne imaginam noi ca ar trebui sa traiasca el.

Ca sa clarificam, miliuta, daca d-ra este nerespectuoasa cu parintii ei, ce sa spun, puteau sa faca mai mult efort sa-si castige respectul. Respectul castigat in 18 ani de crestere a unui copil nu se pierde in anul II de facultate. Se pare ca n-au stiut cum sa-l castige si, asta e, totul are urmari. Si nu mereu putem, in frustrarile neputintei noastre, sa le transferam altuia ca sa sufere pentru noi... sa sufere... o intretinere mai mica.

De ce un parinte nu si-ar mai intretine copilul la facultate? Daca are note mici, retragerea intretinerii l-ar putea determina sa le aiba mai mari?
Care ar fi scopul unei astfel de masuri decat sa... determini un comportament anume. Poate un iubit de lasat sau de luat, poate o chirie de schimbat, poate amica de camera nu ne place sau poate gandim, contrar cu legea, ca pruncul nostru e bun de munca mai de devreme?...

Indiferent ca vine ca un santaj ori ca o simpla retragere de sustinere financiara, e urat si il invata pe copilul in cauza sa le caute azil din timp, doar n-o sa-i tina cu el in casa la batranete!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de familie- tatal plecat, dar parinti nedivortati irina42 irina42 Am tatal mutat de acasa de aproximativ 3 ani, timp in care nu a platit nimic pentru intretinerea mea sau a casei. Parintii sunt nedivortati, eu sunt studenta, ... (vezi toată discuția)
Intretinere student Rolli Rolli Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)
Buna seara - pensia de intretinere si obligatiile parintilor dumitru34 dumitru34 am si eu 2 intrebari.eu mam casatorit cu o femeie care are o copila la facultate tatasu ii obligat de lege sa plateasca jumatate din chirie la camin unde ... (vezi toată discuția)