avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control finante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control finante

Buna ziua,
Am avut recent un control de la finante avand tematica contributiile retinute si virate de catre angajator.Avand angajati cu timp partial cei de la finante au considerat ca anumite contracte de munca nu au fost incheiate corect,neavand trecuta repartizarea timpului,ca atare au dat ca masuri ca aceste contracte sa fie luate in considerare ca contracte cu norma intreaga si au calculat diferentele la contributii care zic ei ar trebui sa fie facuta o rectificativa 112 si sa fie platite aceste sume.Intrebarea mea este urmatoarea: trebuie sa fac rectificative la 112 pentru fiecare persoana in parte (este vb de 8 persoane) si in fiecare luna(este vb de periada Mai 2014-Oct.2014) sau pot face o singura rectificativa cu suma totala pe persoana pt.toata perioada? As mai vrea sa-mi spune-ti daca pe aceasta perioada trebuie sa modific in revisal,daca este voie ca eu sa fac retroactiv modificarea de norma,desii acesti oameni au lucrat doar timp partial pe toata perioada (2 ore).
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:57, 11 Noiembrie 2014
Multumesc ! In acest caz cei de la ITM daca vor veni in control,nu vor avea de obiectat in legatura cu inregistrarea retro in revisal ?
Nu au de ce sa obiecteze, intrucat exista masura data de cei de la finante.
Multumesc pentru tot !!

O zi placuta !!
Contractul de munca cu timp partial continea :
a) durata muncii
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.Singurul element care lipsea era repartizarea programului de lucru.
Acesti angajati prestau munca in schimbul salariului pentru o sala de evenimente ( doar la nunti) .La toti acesti angajati le-au fost luate interviuri unde au specificat ca lucrau sambata sau duminica,fara sa depasesca orele /saptamana.In acest caz se poate considera contractul cu timp partial in contract cu norma intreaga?
Textul de lege prezentat anterior (art.105 C.mun.) dispune clar ca , in situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu este precizata si repartizarea programului de lucru, contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

Alte discuții în legătură

Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Decizie asupra capacitatii de munca grad 3 MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Am un salariat care a depus la societate o decizie asupra capacităţii de muncă grad de invaliditate 3. Salariatul doreşte să continue ... (vezi toată discuția)
Program de lucru part-time si inegal suciu_diana suciu_diana Buna seara, in contractul de munca trebuie sau nu specificat care este orarul de lucru part-time, respectiv cel inegal? La cel inegal cum se specifica, ... (vezi toată discuția)