avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutie partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutie partaj

Fapt:Urmeaza foarte curand sa am procesul de divort.Avem doi copii,unul minor celalalt major si care urmeaza o facultete.Detinem un apartament obtinut in urma procesului de v/c de la socrii mei.Mentionez ca urmeaza un proces "amiabil" in urma caruia eu o sa primesc custodia copilului minor.Sotia nu doreste vanzarea apartamentului si a promis (nimic semnat legal) sa ma despagubeasca printr-o sulta .Mentionez ca as fi putut sa cer desfacerea casatoriei din culpa exclusiva (am dovezile necesare ) dar am inteles ca dureaza foarte mult si costa multi bani.Momentan nu vrea sa contribuie decat in masura foarte mica la intretinerea fetei mari la facultete (invata in alta localitate) motivand ca nu o mai intereseaza acest copil .Pentru ca dupa divort o sa am cheltuieli mult mai mari cu intretinerea casei si a copiilor decat pensia alimentara obligatorie , pot cere instituirea uzufructului asupra apartamentului pana la terminarea studiilor fetei mai mici? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mafi42 , utilizator 16:23, 6 Ianuarie 2015
Nu intra si procesul apelului in costurile contractului de asistenta pentru divort ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament proprietate comună, transfer de proprietate în favoarea copiilor după divorț. pot pretinde diminuarea pensiei de întreținere pentru eu mă mut, deci urmează să plătesc chirie? fta1 fta1 Bună ziua. Urmează să divorțăm prin acord comun la notar, cu doi copii minori (2 și 12 ani). Am rămas de acord ca apartamentul, proprietate comună să ... (vezi toată discuția)
Situatie divort eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii intr-o situatie de divort : - Cat este maximul in procente pentru pensia alimentara si daca valoarea ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune VONPAUL006 VONPAUL006 Cum se imparte un apartament dupa divort daca in apartament va ramine mama cu un copil minor si unul major? Se imparte tot 50% sotul ... (vezi toată discuția)