avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajat pe baza de conventii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajat pe baza de conventii

Mai este valabila legea conform careia poti angaja o persoana pe conventie si parca primeai salariul pe un an pentru acea persoana daca indeplinea niste conditii.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:25, 23 Iunie 2009
Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti care este legea sau care sunt facilitatile oferite ?


Pe langa lg 76-2002 mai ctiti si Normele la aceasta lege si HG 449 din 2009.
Mergeti la agentia municipala de ocuparea fortei de munca, au departament pentru conventii civile, aici primiti formularele si primiti gratuit consultanta, chiar sunt fericiti ca doriti sa incheiati aceste conventii, ele sunt pentru absolventi de invatamant mediu, superior si pentru persoanele care sunt trecute de 45 ani. In avantaj sunteti dumneavoastra, cat si persoanele in cauza.
Din cate am auzit eu, anul acesta nu cred ca mai sunt asa fericite AJOFM-urile, pentru ca bugetele lor scazute nu prea mai suporta bine si acordarea acestor subventii B-)
Persoanele care vor fi incadrate la angajatorul de sus, vor primi salariu, nu indemnizatie de somaj ! daca calculam pentru fiecare !=D>
saamy, nu a vorbit nimeni de indemnizatie de somaj...

e vorba de subventii de la somaj acordate angajatorilor pe o anumita perioada cand angajeaza persoane din somaj aflate in anumite categorii mai putin favorizate(someri peste 45 ani, absolventi, unici intretinatori de familie, persoane cu handicap)

pana anul acesta angajatorul primea lunar un prin aceste conventii c/v unui salariu minim pe economie (acum se acorda valoarea indicatotorului de referinta de 500 lei ) si era scutit pentru acel angajat de contributia la somaj, pe timp de 1 an, cu obligatia de a mentine angajatul respectiv minim 2 ani in activitate.

Alte discuții în legătură

Neplata de catre itm a sumelor cuvenite conform art80 lg76/2002 anonim1607 anonim1607 Buna ziua, Sunt medic de familie,pfa,si,in februarie,am incadrat in conditiile legii,un absolvent de scoala postliceala sanitara,din somaj.Am inteles ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent catalina25 catalina25 Buna dimineata! Va scriu si eu legat de o pb cu care ma confrunt! Vreau sa angajez un absolvent promotia 2009 si vrreau sa beneficiez de Legea 76/2002 ... (vezi toată discuția)
Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)