avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Avocatnet 2014: Nicusor are doi tati

Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de care sufara uneori. In afara de o multime de prostii despre sfarsitul lumii aparea si o povestea care mi-a atras atentia
Aici puteti gasi povestea in engleza in ziarul "Santiago Times" din Santiago de Chile
[ link extern ] /
Pe scurt este vorba despre o carte pentru copiii de gradinita “Nicolás tiene dos papás” adica pe romaneste "Nicusor are doi tati" scrisa de miscarea pentru integrarea homosexualilor. In carte e prezentata familia lui Nicusor formata din cei doi tati si el si despre viata lui.
Problema adoptiilor de copii de cupluri homosexuale este extrem de discutata nu numai in Chile ci peste tot in lume.
Voi, ce parere aveti? Suneti pentru astfel de adoptii? Sunteti impotriva lor?

P.S. Imi doresc o discutie civilizata si cu argumente.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:44, 15 Februarie 2015
Aveti dreptate Patrik.

Insa, nu imi pare deloc educativ sa se adopte un copil de homosexuali sau lesbiene.
Copilul poate deveni si el la fel si nu se poate afirma ca ar fi normal.
Acceptarea este una iar incurajarea este alta si nu constituie ceva pozitiv.
Stimate domnule Lascoschi. De-a lungul timpului am citit si vazut la tv despre multe clinici de dehomosexualizare cu tehnici de la electrocutare pana la stimulare de dureri. Se pare ca nici una nu a dat roade. Studiile de specialitate ne spun ca simtim singuri ce vrem. Poti experimenta orice, nu vad nici un rau in asta, dar pana la urma alegi ce iti place. Exact ca si cu mancarea. Unora le pace cacaua, altii o urasc, iar altii au chiar alergie la ea. Nu e treaba vecinului cum o fac eu, sau cu cine o fac. Asa cum nu pot eu sa o conving pe fiica mea sa manance anumite mancaruri, exact asa e si cu sexul. Nu poti convinge pe cineva ce sa ii placa sau cum sa ii placa. Putem mima aproape orice, dar pacerea unde va fi, iar daca nu e placere nu e nici dragoste si armonie, e doar automatism animalic. Prefer dragostea si armonia. In cativa ani vom fi obligati sa adoptam si o asemenea legislatie. Acum 25 de ani a fi homosexual echivala cu o condamnare sigura. Inca cativa ani si va deveni si casatoria lor legala si apoi si adoptia. Si e perfect normal, societatea evolueaza.
Mie mi s-au părut ciudate prevederile NCC încă de la apariție (și în naivitatea mea credeam că a fost o scăpare a legiuitorului sau o greșeală care se va corecta cât de curând) referitoare la faptul că, chiar dacă în noul cod sunt recunoscute anumite drepturi concubililor (de sex diferit - bineînțeles), aceștia nu pot adopta același copil.
Adică soțul mamei (sau soția tatălui) poate adopta copilul celuilalt soț, dar dacă cei doi nu se căsătoresc nu pot cere adopția aceluiași copil.

Asta chiar mi se pare absurd.
Și mai absurd mi se pare faptul că nu am văzut nici o luare de opinie cu privire la acest aspect cu toate că au trecut mai bine de 3 ani de la intrarea în vigoare a noii legi.

Și mai vreți drepturi pentru homosexuali.... ;)
Nu vă dați seama că sunteți naivi? :)
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Patrick_, utilizator
Stimate domnule Alex, acceptarea ca ei sa faca ce vor este problema lor.
Niciodata nu m-a interesat acest aspect.
Nu am fost nici impotriva in sensul de a se ajunge la eradicarea acestei situatii nefiresti dar care este tolerata in toata lumea civilizata.
Eu nu am avut si nu am nimic impotriva homosexualilor.

Problema cu adoptia insa necesita alte discutii.
Daca fiecare poate face ceea ce simte nu inseamna ca trebuie educat cineva in acest mod.
Copilul poate sa ajunga homosexual la randul lui si nu este in regula asa ceva.
Adica copilul nu trebuie sa fie educat in acest sens...
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai exact despre aceasta "educatie" vorbesc eu. Pot sa educ pana poimarti in homosexual sa fie hetero pentru ca nu va merge. El asa simte. Si la fel de bine pot sa incerc cu un hetero si sa il educ ca homo, pentru ca in final va alege tot ce ii place. Imaginativa mancarurile care va displac cel mai mult. Le-ati manca zilnic toata viata pentru ca asa vrea societatea! Poate cu bataia ar merge cateva zile dar in nici un caz o viata. Gusturile nu se discuta si pot fi educate dar in limite mici.

Alte discuții în legătură

Legea antidiscriminare const_be const_be Adoptarea Legii antidiscriminare, o condiţie obligatorie pentru aderarea la Uniunea Europeană a R Moldova, este amanata sine die in urma interventiilor ... (vezi toată discuția)
Parteneriate civile sau casatorii? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Astăzi, 21 iulie 2015, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, într-un proces intentat Italiei, că statul este obligat să acorde o recunoaștere ... (vezi toată discuția)