avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am comis o fapta penala-Infracţiuni împotriva ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am comis o fapta penala-Infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene

Va rog frumos spuneti daca am comis fapta am dat prejudiciul inapoi la apia. d.n.a zice ca fapta este fapta si ca indiferent ca sau dat banii inapoi-fapta ramane si ca o sa fiu condamnat. Va rog spuneti ce trebuie sa fac ? Cei de la primarie o patesc si ei din cauza mea ?
Sunt fermier cultiv aproximativ 238 ha teren agricol. Intre anii 2010, 2012, Din eroare, greseala am trecut in tabelele nominale de arenda in loc de 238 ha ...243 ha cu 5 ha teren in plus. Greseala sa strecurat cand am calculat suprafetele dupa contractele de arenda. Am mers la primaria de care apartin .cu declaratie pe ropria raspundere si cu tabelele nominale de arenda pentru a obtine Adeverinta pentru apia ,subventia pentru suprafata de teren.Cei de la primarie nu au mai verificat si ei daca sau strecurat greseli si mi-au eliberat adeverinta cu 243 ha. Am obtinut subventie pentru 5 ha in plus. In anul 2013 am constatat ca am gresit si am luat bani pentru 5 ha in plus. Am mers la apia si am spus ce sa intamplat. Am dat tot prejudiciul iapoi la apia. Numai ca cei de la apia m-au dat pe mana directia anticoruptie.
Art. 18^1
Folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Am fost la d.n.a. am dat declaratie ..Ce mi se poate intampla ?#-o Prejudiciul l-am dat inapoi... Cei de la apia mi-au spus ca daca nu faceau acest demers sa ma dea la ,d..n.a o pateau ei. Pentru Omisiunea sesizarii ART.267 cod penala
Acum va intreb ce se mai poate face..Am intrebat un avocat si a spus ca este de rau.Basca oameni buni din cauza mea ia chemat si pe cei de la primarie.Ca de ce au dat adeverinte. Ca de ce nu au observat ca sunt trecute 5 ha in plus. Dumnezeule am facutoo asa de lata ?#-o#-o#-o#-o
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
sturionul50, utilizator
Cel mai recent răspuns: neamtu 2 , utilizator 18:32, 21 Noiembrie 2014
D.le neamtu 2-Cei de la d.n.a mi-au spus ca eu am dat declaratie pepropria raspundere privind cele 243 ha teren agricol si nu cum era real 238 ha teren agricol.Mai mult imi spune ca suma adunata dit totalul contractelor de arenda adica 238 ha teren - Nu corespund cu sumele trecute in Tabelele Nominale de Arenda-adica 243 ha = diferenta de 5 ha teren Eu cu tabelele nominale de arenda cat si cu decalratia pe propria raspundere am solicitat primariei adeverinta pentru apia Cei de la primarie mi-au dat adeverinta . Mai mult imi spune ca si cei de la primarie au vina lor pentru ca nu au verificat si mi-au eliberat adeverinta pentru apia.pe care am inteles ca ia acuzat de abuz in serviciul si de omisiunea sesizarii ART.267 noul cod penal. Pe mine ca pe mine ma intereseaza ,am inteles ca voi primii ceva cu suspendare. Dar cei de la primarie ce vina au ? M-am facut de rusine si nu as dorii ca oamenii din primarie sa aiba de suferit-Pot fii ei acuzati de Abuz in serviciu si de Omisiunea Sesizarii ?
Si ar mai fii ceva eu mai aveam vre-o 20 de ha teren luat in arenda in acelasi timp pentru care nu am solicitat subventie apia. pentru ca birocratia ma intarziat.Cer este ca am platit oamenilor care mi-au dat si aceste terenuri in arenda.
Multam mult
Da, cei de la Primarie erau obligati sa verifice toata documentatia depusa de dvs., urmand ca in conformitate cu tabele nominale, sa emita adeverinta necesara la APIA. In consecinta, vor raspunde si ei penal.
In situatia in care sunteti se impune sa aveti avocat, de fapt era bine sa fiti consiliat inainte de a da declaratia la DNA. Avocatul va construi o strategie si in "jurul" celor 20 de hectare pentru care nu ati luat subventia.
Primul lucru este să apelați la serviciile unui avocat !E cel mai sigur !
legislaţia subsecventă normelor comunitare este edictată într-o manieră de natură a permite abuzul de apreciere a organismelor locale de gestionare a fondurilor europene, de o manieră care conduce la nerealizarea obiectivelor de investiţii, cu consecinţa prejudicierii şanselor de atingere a scopului finanţării comunitare dar şi determinarea prejudicierii investitorilor.
România a implementat un sistem birocratic care gestionează fondurile europene extrem de complicat, inaccesibil şi ermetic, o veritabilă povară pentru orice investitor, total ineficient, dar care blochează și interesul financiar al Uniunii Europene .
Comisia Europeană a declinat competența de gestionare a fondurilor europene autorităților române ! Guvernul României prin organismele desemnate APIA;APDRP etc trebuia să asigure coerența necesară acestei absorții ! Statul român ce-a făcut ? A făcut un aparat birocratic extrem de stufos ,unde s-au angajat toate neamurile,amantele,prietenii și în loc să fie un aparat regulator a devenit unul corecitiv ! De aici și slaba absorție a fondurilor europene în perioada 2007 - 2013 ,mai mult ,sunt corecții mai mari decât sumele atrase ! România încă nu are un cadastru pentru toată țara ! Din interes a fost lăsat așa tocmai să profite unii ! Se raportează la CE subvenții pentru teren mai mult decât există în realitate !
E o nebunie ce se întâmplă în România !

Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
neamtu 2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva poltistului si procurorului de caz,pentru abuz in serviciu cornaca cornaca In anul 2014 am depus o plngere penala pentru Tulburare de posesie si abuz in serviciu impotriva a doi fermieri cat si impotriva reprezentantilor unei ... (vezi toată discuția)
Pot fii acuzati de complicitate sau abuz in serviciu,primar-secretar-agent agricol ? telecomanda telecomanda Fermierul GICA solicita Fonduri Europene APIA acesta merge la primarie unde depune odeclarati pe propria raspundere ca lucreaza un teren agricol de 4 ha. ... (vezi toată discuția)
Atributii ofiter de politie la constatarea unei fapte de coruptie- atributii procuror judecatorie la constatarea unei fapte de coruptie telecomanda telecomanda Care sunt atributiile unui ofiter politist din cadrul unei politii municipale atunci cand constata ca intr-un simplu dosar de tulburare de posesie teren ... (vezi toată discuția)