avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizarea fondului de reparatii pentru plati curente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizarea fondului de reparatii pentru plati curente

Buna ziua. La asociatia nostra exista urmatoarea problema :
Intr-o scara exista un spatiu inchiriat . Incasarile se strang intr un fond de reparatii. In urma fraudei facuta de fosta administratora exista o lipsa mare in caserie pentru plata facturilor curente si riscam oprirea utilitatilor .
Intrebarea este daca din acest fond se pot folosi bani pentru plata facturilor curente urmand a reconstitui fondul prin recuperarea in instanta a sumelor furate ?
Si daca da, ce hotarari trebuiesc luate de asociatie?
De asemnea , in cazul in care nu se va recupera paguba de la fosta adminstratoare , ce se intampla?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: monica.iordache , utilizator 08:26, 20 Noiembrie 2014
Corect!
Din casa ori din banca se scade orice plata.
Din registrul fondului de rreparatii (acolo unde se tine evidenta fondului de reparatii) se scade doar atunci cand se achita reparatii. Dar si atunci sumele achitate se scad in primul rand din casa sau banca.
Plata furnizorului dde apa, de exemplu, se scade numai din casa oro banca fara a se scade ceva din fondul de reparatii.
In acest fel asocaitaia poate avea in registru fondului dec reparatii suma de 20.000 lei iar in casa sau banca doar 10 lei. Fondul exista doar scriptic. Dar pe lista de plata exista sumele repartizate proprietarilor pentru utilitati (inclusiv apa din acest exemplu) iar la incasarea lor vor fi bani atat in banca ori casa care sa corespunda si cu sumele din registrul fondului de repartii, de rulment...
Va multumesc mult pentru lamuriri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli din fondul de rulment Almaris Almaris Buna ziua, Se pot cheltui bani din fondul de rulment pentru materiale de curatenie, stingatoare de incendiu, diverse consumabile? Dar pentru interventii de ... (vezi toată discuția)
Intrebare - fondul de rulment ContSters295342 ContSters295342 buna seara, Anul trecut fosta administratora \\"a furat\\" cam 31300 ron ( am facut expertiza si asteptam un raspuns ), dar nu asta este problema si ... (vezi toată discuția)