avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insusire articol din magazin fara intentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insusire articol din magazin fara intentie

ieri am intrat intr un magazin altex , m am uitat la niste produse si am plecat fara sa vreau cu un set de baterii in mana, nu in buzunar,chiar nu mi am dat seama!! am fact piata , iar dupa o ora mi am dat seama de ce am facut:O si m am intors in magazin si am pus bateriile la loc. sunt foarte disperat in caz ca am fost vazut pe camere, pot sa fiu cautat de politie? sa mise faca dosar penal?? va implor un raspuns


multumesc frumos pt raspunsuri ! banuiesc ca daca am fost vazut pe camera vor vedea ca m am intors in scurt timp si am pus la loc produsul. acum pentru cultura mea generala daca as fi luat o baterie dintr un aparat ( joc, masinuta ,aparat de tuns- adica sa desfac aparatul, spre exemplu si sa iau bateria :) ) ies cu ea din magazin realizez ce am facut in 30 min , ma intorc si pun la loc bateria in produsul respectiv ) daca a fost vazuta toata actiunea pe camera deci nu este un act de furt?? cam asa am facut si imi cer scuze ca nu am detaliat toata situatia! dar, banuiesc ca este acelasi lucru?


cam asta am facut, m am uitat cum functioneaza un aparat de tuns ( oprit,pornit ) daca functioneaza si fara baterii si am uitat sa pun bateria la loc.


Interventie moderator: dl.Stamatoiu nu uitati de Butonul Editeaza, atunci cand vreti sa completati o postare
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Deci ati dorit sa testati un aparat de tuns si ati scos bateria ca sa aflati daca functioneaza si fara? La raft nu exista posibilitatea testarii unui aparat la priza, ci doar dupa ce il achizitionati mergeti cu factura la bancul de testare, pentru a si primi garantia. Asemenea explicatie nu ar fi tinut cu agentii de paza :thumbdown:

Asa cum am explicat deja, daca ati fi fost retinut de catre agentii de paza, probabil ca ar fi fost intocmit un proces-verbal si ati fi fost obligat sa achitati de 10 ori pretul produsului (din cate cunosc asa procedeaza marile supermarket-uri), pentru a nu va face plangere pentru furt.

Nu va aflati in situatia aceasta, asa ca retineti doar nelinistea si framantarile pe care le aveti dupa intamplarea cu pricina, pentru ca pe viitor sa nu mai treceti printr-o experienta similara.
doamna draga ,credeti-ma va rog ca intentia mea nu a fost sa fur! ma repet, va multumesc din suflet ca m ati mai linistit cat de cat. chiar o ultima intrebare. credeti ca daca o sa fiu observat pe camere ...absolut tot ce am facut , nu exista posibilitatea sa imi faca dosar penal, sa ma arate la tv sau sa ma caute politia-sa fiu dat in urmarire??? oare pot sa ma trezesc cu un dosar penal,fara sa stiu-sa aflu peste cateva saptamani?? daca intentia mea era sa fur produsul , il piteam, il bagam in buzunar, dar eu am iesit din magazin cu acel produs in mana... credeti sa nu ar trebui sa merg la magazin sa explic situatia? nu am furat in viata mea nimic intentionat, tocmai de aceea sunt depresiv si disperat ! sarut mana pt informatii
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
ContSters337003, utilizator
credeti ca nu exista posibilitatea sa imi faca dosar penal, sa ma arate la tv sau sa ma caute politia-sa fiu dat in urmarire??? oare pot sa ma trezesc cu un dosar penal,fara sa stiu-sa aflu peste cateva saptamani?
sau sa ma trezesc in posta cu foi cum ca sunt chemat la sectia x de politie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
ContSters337003, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzare furt din magazin laur007g laur007g Buna ziua! Cu putin timp in urma am avut in incident in unul din magazinele din Germania. Eram in magazin si vroiam sa cumpar un Memory Stick in valoare de 10 ... (vezi toată discuția)
Inselat la supermarket, diferenta pe bon Lulica Lulica Buna seara Deschid acest nou topic doarece nu am gasit in forum decat furt DIN supermarket. Problema mea vizeaza \\"cealalta\\" parte. Nu vreau sa aduc in ... (vezi toată discuția)
"furt" hypermarket sorin1992 sorin1992 Buna Ziua.Am fost acuzat eu si niste prieteni pe nedrept ca am furat din hypermarket Real si as dori sa stiu, daca, nu am iesit cu nimica din ... (vezi toată discuția)