avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fals in acte ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fals in acte ?

Un prieten care lucreaza fara carte de munca in constructii a fost prins de Inspectoratul Teritorial de Munca si pus sa completeze o foaie de aia care declara pe propria raspundere ca lucreaza la firma X, cu salariu X, control medical anual etc..el completand totul la misto. Mai scria la sfarsitul foi ceva de genu "stiu ca daca completez datele eronat sunt pasibil de fals in acte..." . Acuma stiu ca firma ia amenda ca are angajati la negru, dar el pateste ceva daca a mintit in declaratia aia ? Ca a mintit ca are contract/carte de munca la firma X (numele firmei fiind valid) si defapt nu are etc..

PS: Aia de la inspectorat nu au vorbit cu nimeni de la firma si au plecat cu foilea alea. Banuiesc ca au plecat si le verifica autenticitatea undeva. Datele de identificare a prietenului si numele firmei erau singurele date corecte, restul fiind completate eronat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 21 Iunie 2009
Falsul se poate dovedi prin depunerea unei plangeri penale ....:)
freeelis a scris:

Falsul se poate dovedi prin depunerea unei plangeri penale ....:)

persoana care ne-a angajat cand a venit la la targu mures a facut un inventar dupa un caiet...in care a iesit -88 de milioane.nu dupa unul legal iar cand l-am verificat cu colegele mele dupa cel trimis de la firma a fost bun inventarul si nu a vrut sa mai discute cu noi si sa il verifice.fara un inventar cu comisie de inventariere facut si semnat de toate persoanele nu ne poate acuza de nimic mai ales daca acel contract care zice el ca e inregistrat este o copie cu o stampila de la itm.cei de la itm au zis ca ei nu pun stampila numai pe original si cand am zis numele firmei nu a stat sa verifice a zis sa ce bun contractul.si mi-au inchis telefonul in nas.si nu mi-am dat nici macar numele si ei au zis ca e bun si inca ceva mi se pare suspect eu am numarul la contrac 6989 doar atatea persoane sa fie inregistrate in mures mi se par putine si i.ban-ul de pe contract este de 6 cifre nu cum ar fi normal peste 20.toate stampilele de pe contracte daca le umezesti putin se sterg si se murdareste foaia pe al meu nu si el sustine ca e original.
poate nu toate sunt chiar asa negre cum le vedeti acum...
numerele date de ITM-uri pe contracte se reinitializeaza in fiecare an, deci nr dvs de contract nu e neaparat dubios
numerele de conturi intr-o banca se identifica deseori doar prin ultimele 6 cifre, nici asta nu e neapart dubios
Multe stampile folosesc un tus de slabe caliatte si se pot dilua daca sunt umezite...

Pueti solicita de la ITM o copie a contractului dvs de munca, vi se elibereaza contracost, ca sa fiti sigura ca este inregistrat
puteti deasemena sa solicitati tot contracost de la casa de pensii, stagiul dvs de cotizare, si asa veti putea vedea exact ce sume salariale va sunt platite cf statului de plata, daca aveti dubii
Daca considerati ca inspectorii ITM Mures nu-si fac corect datoria, aveti posibilitatea de a sesiza Inspectia Muncii - for superior ITM-ului. In sesizare, faceti toate precizarile pe care ni le-ati spus si noua.
Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin
Email: petitii@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere respinsa de angajator Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! intrucat de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor si vi l-am cerut ati fost intotdeauna promti si concreti,rezultatele fiind ... (vezi toată discuția)
Munca la negru ......bizar..... ccisu ccisu la unul din santiere , in urma unui control de la ITM , 2 persoane [b]cu care noi nu avem nici o treaba , nici macar nu ii cunoastem [/b] , au dat ... (vezi toată discuția)
Act aditional contractului de munca alonso_first_one alonso_first_one Actul aditional se semneaza in 2 exemplare pentru ambele parti.Care sunt aceste parti?ITM si angajator sau angajator si angajat,angajatului i se doar o copie ... (vezi toată discuția)