avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de ce art 700 c civ ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de ce art 700 c civ ?

tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se faca succesiunea in 1992 mama moare si se face succesiunea dupa ambii un an mai tarziu Unul dintre frati face cu un alt frate un act sub semn priv.prin care ii promite ca ii vinde cota sa de casa dupa tatal defunct.... In 2009 fratele il actoineaza in instanta pe fratele care a promis vanz(prestatie tabulara ptr intrega cota si a mamei cum ar veni dar in certif de mostenitor la mama scrie art 700 c civil Sa inteleg ca mama nu mai avea dreptul la nimic? desi erau bunuri comune intreband un notar despre aceasta mi-a raspuns ca mama a renuntat in favoarea copiilor ceea ce rezulta ca si mama avea 25% din masa succ la decesul ei care cui a ramas ?>
Cel mai recent răspuns: molul , utilizator 22:04, 2 Iunie 2009
eu pledez in favoarea promitentului vanzator deoarece la incheierea conventiei cumparatorul a introdus in textul conventiei si o clauza de care vanz nu si-a dat seama atunci ce inseamna x suma de bani ptr reparatiile casei parintesti si pana aici e bine si ceea in mod abuziv x suma de bani ptr cota sa de mostenire din averea tatalui lor comun si aici e problema ca cel care a promis vanz nu sa referit la cota sa desi era trecut in act 1 conteaza sau nu daca vanz cunostea sau nu intinderea masei succesorale atata timp cat nu sa dezbatut succesiunea ? 2 conteaza sau nu daca imobilul era fara acte de proprietate in momentul promisiuni de vanz inclusiv casa care nu avea vreun act de costructie ? 3 conteaza sau nu daca titlul de proprietate sa obtinut in baza legii 18-1991 a reconstituiri dreptului de proprietate in care sunt trecuti mama tata +cei 7 frati inclusiv vanzatorul 4 conteaza sau nu daca terenul in perioada 1982 era in folosinta CAP -ului fara sa fie vreo adnotare in CF prt ca nu exista ? 5 conteaza sau nu daca in baza legii 58 59/1974 care interziceau tranzactiile cu terenuri nu stiu daca si a promite se putea interzice ? 6 conteaza sau nu daca o parte crede ca trateaza la un bun si cealalta la alt bun eroare obstacol art 953 c civ ? 7 conteaza sau nu daca in cuprinsul conventiei nu se foloseste termenul de vanzator cumparator de vandzare sau cumparare de obligatia promit vanz de a incheia in viitor un contracct de vanz cumparare cu promitentul cumparator ? si altele TOATE ACESTEA LE CONSIDER ARGUMENTE DE A NU PUTEA FI OBLIGAT LA PRESTATIA TABULARA deschisa de reclamant plus prescriptia exctintiva de 3 ani in baza dec 167-1958 VArog SA -MI RASPUNDETI CAT MAI DETAILAT VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)
Precontract de vânzare-cumpărare cotă moștenită dintr-o casă. care pot fi consecințele pentru părțile din precontract dacă ceilalți moștenitori nu vor fi de acord cu vânzarea? Criticul Criticul Aș dori să aflu care sunt urmările și solutionarea unei probleme cauzate de către unul dintre succesori care a făcut un precontract de vânzare a unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)