avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... JUSTITIE???NU PREA CRED!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

JUSTITIE???NU PREA CRED!!!!!!!!!

Buna ziua,oare numai in Craiova se pot intampla aceste lucruri?Am pe rol un divort de anul trecut cu un minor la mijloc.Am plecat de la judecatorie,apoi am ajuns la tribunal si in cele din urma la CURTEA DE APEL,unde mare mi-afost mirarea ca sa judecat in lipsa mea.Cele 2 cauze le-am castigat eu copilul fiindu-mi incredintat mie,iar la curtea de apel procesul afost "castigat"de fostul sot.La dosar eu am depus poze ca ma batut,in Italia a fost acuzat de tentativa de omor,port ilegal de arme,urmeaza sa fie judecat cazul lui.Oare aceasta "judecatoare"a vazut dosarul inainte sa dea sentinta? X-( El lucreaza in Italia si pensia alimentara a fost stabilita in euro.Acum aceasta "judecatoare"a stabilit ca nu imi va da in euro pensia alimentara ci in lei.Mie acasa citatie nu mi-a ajuns si am facut si cerere la posta sa vad daca a fost trimeasa citatia insa citatia nu mi-a fost trimisa.Acuma eu stiu asa ca atunci cand una dintre parti nu se prezinta se amana.Oare e corect?Eu nu cred oricum o sa facem contestatie si o sa merg mai departe.Sunt convinsa ca este ceva putred la mijloc pt ca eu stiu ca atunci cand una dintre parti un este prima oara se amana,insa in cazul meu nu.Nu mi-a dat posibilitatea sa ma apar.Dar de ce sa ma mai enervez pe "justitie"cand stim toti ca bani au putere!!!Sau ma insel????:confused:
Cel mai recent răspuns: claudya007 , utilizator 19:58, 4 Iunie 2009
claudya007 a scris:

buna ziua! as dori sa ma ajutati cu o problema daca se poate...un prieten a fost arestat ieri,fara sa fi banuit ca facuse ceva.motivul: pe cand avea 16-17 ani(in 2003) muncea la un domn in Ivesti,Galati,iar in ultima luna acest domn a refuzat sa il plateasca.baiatul,vrand sa isi faca singur dreptate,i-a furat bicicleta sefului sau si a plecat.a fost chemat mai apoi la politie pt declaratie de vreo 2 ori,i-au facut poza si i-au luat amprente si l-au eliberat.apoi a plecat in Spania sa munceasca;facea parte dintr-o fam f saraca si tatal era alcoolic.baiatul nu a mers niciodata la scoala,iar in fam sa doar tatal stia sa citeasca.s-a intors acum 2 ani in tara,s-a casatorit si are un copil de 1an.s-a dus dupa aproximativ un an sa isi faca buletin cu noua adresa,a sotiei.cand s-au dus la politie,le-a spus ca nu stie sa scrie si in loc de semnatura a pus amprenta.dupa aprox 1 sapt(ieri)l-au ridicat de la serviciu,pe motiv ca acel domn vroia 3mil pe bicicleta.se presupune ca somatiile ii fusesera trimise la adresa de atunci,la Ivesti.Intre timp,mama s-a despartit de tata,iar ea fiind analfabeta nu a stiut pt ce sunt acele hartii.va relatez din spusele sotiei lui,care e disperata,ramand singura cu un copil mic pt 1 an si 6luni d acum incolo.se mai poate face ceva,contestatie?va rog mult sa ma ajutati si imi cer scuze ca am scris atat de mult,dar am vrut sa intelegeti cat mai bine despre ce e vorba.multumesc anticipat!



Nu stiu cum a fost cu procedura de citare.
Sa declare apel impotriva hotararii daca nu a fost la niciun termen de judecata.Sa nu depaseasca 10 zile de la data incarcerarii pana sa declare apel.
Mai mult nu pot sa va zic intrucat nu cunosc situatia.

avocat Claudiu Lascoschi
atunci imediat dupa ce s-a intamplat sa nu ii dea banii si sa fure bicicleta...avea 16-17 ani (in2003)
Acest lucru conteaza mai putin in prezent.
In primul rand trebuie sa ajunga la rejudecare si la posibilitatea de se afla in termenul caii de atac.
Se putea aplica o pedeapsa cu suspendare dar nefiind prezent la judecata probabil ca acest lucru a infuentat instanta.
va multumesc din suflet.am vb cu 2 avocati si vom face apel.multumesc inca odata!
pe atunci era minor, si avea sansa sa scape ieftin... insa prin neprezentare si-a agravat situatia!
Se poate incerca cu apel, insa n-o sa fie prea usor...

Alte discuții în legătură

Am facut plangere penala pentru abandon familie lery lery de obicei se solutioneaza sau nu ????luna viitoare este un an de cand nu am primit pensia alimentara,am facut plangere penala dar sunt curioasa cum ... (vezi toată discuția)
Furt calificat! Beny777new Beny777new Acum un an am comis un furt calificat din pricina ca jucam la aparate mi sa dat 3 ani si fiindca am restituit toti banii si plingerea a fost retrasa mi sa dat ... (vezi toată discuția)
Cine face legea? ContSters48380 ContSters48380 In urma cu 5 luni am depus o plangere penala impotriva tatalui copiilor mei pt abandon de familie deoarece nu a respectat sentinta devenita irevocabila si ... (vezi toată discuția)