avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata anticipata euro
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata anticipata euro

o intreprindere individuala ( care in Romania nu este inregistrata in scopuri de TVA) poate primi o plata in avans de la o firma din UE? Deoarece II nu este inca inregistrata in ROI - abia acum se incep procedurile ,factura pentru avansul primit poate fi emisa dupa primirea inregistrarii in ROI? Cum se face inregistrarea contabila in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:07, 2 Decembrie 2014
Am inteles la ce va referiti. Avansurile intr-adevar trebuie facturate pana pe 15 a lunii urmatoare dar in cazul operatiunilor intracomunitare se aplica de obicei regulile celuilalt stat comunitar.

Acum am sesizat nuanta. Cu toate acestea nu inteleg de ce regula e atat de ciudata in Romania. Daca ai livrari sau prestari de servicii (care au de obicei locul in celalalt stat) aplici regulile din acel stat iar daca ai achizitii de bunuri si servicii aplici tot regulile celuilalt stat.

In fine ... mie imi convine. Totul este sa nu ai factura de avans. Sa ai doar proforma.

Multumesc pt precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl.390 iulya iulya Buna ziua! Intrebarea mea este,daca in decl.390 se trec toate achizitiile din UE , indiferent de sume- in sensul daca nu cumva exista un prag ( exemplu :peste ... (vezi toată discuția)
Avans achizitie intracomunitara cordos22 cordos22 Buna seara, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns? In 31.03.2015, am efectuat o plata in avans pentru o achizitie intracomunitara a unui utilaj din Italia, ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa iudith2000 iudith2000 V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea situatie:firma A din Olanda inregistrata in scopuri de TVA vinde firmei B din Romania,fiind inregistrata in scopuri de ... (vezi toată discuția)