avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amenda
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda

se poate inregistra in contabilitate amenda luata de un angajat pe baza pocesului verbal?...asta dupa noul OG34/2009. se precizeaza despre combustibil , intretinere si reparatii...stie cineva ceva legat de amenda?
Nu poate inregistra cheltuiala cu aceasta amenda (oricum amenzile nu sunt deductibile).

Contravenientul este persoana fizica, nu societatea.

Nu se plateste de catre societate.

Si daca ia amenda pentru traversare prin loc nepermis (dar in timpul muncii),
vrei s-o plateasca tot firma?

Daca vede fiscul, v-o da jos.

Alberto Kurtyan
Daca ar fi sa o privim din punct de vedere fiscal , eu platesc impozit , intrucat este o cheltuiala nedeductibila.
multumesc pentru raspunsuri.
Din punct de vedere fiscal ...
Te scazi din casieria firmei cu niste bani pe care nu ai dreptul sa ii scazi.
Pe de alta parte ... in cazul lichidarii ... se mai plateste 16% impozit.
Facind acea operatiune ... introducerea de cheltuieli care nu au legatura cu profitul ... fie si nedeductibile ... se cheama ca faci evaziune.

Crezi ca daca este nedeductibila ... gata ... ai scapat.
Este acelasi lucru. Evaziune.
Pentru ca banii aceia nu se mai transforma niciodata in dividende. I-ai luat deja pe cheltuieli
nedeductibile.

Stii cite firme spun ... in cazul lichidarii.

Vai ! DAr eu nu am datorii la stat.

Si eu ii intreb. - Citi bani aveti in casierie.
- Nu stiu. Sa intreb contabila.
Am intrebat. Avem 95.000 RON.

Eu ii spun. La dizolvare platesti 16% taxa de lichidare pe suma asta.

Cind aud ... clientii zic: Vai ! Nu mai fac nici o dizolvare/lichidare.

Ce ticalos e statu' asta. Ne ia banii.
Bineinteles ca in casierie figureaza 95.000 RON, dar ei nu mai au nici un sfant.
I-au cheltuit.

Pentru un patron ... lucrurile astea ar trebui sa fie atit de clare.
Sunt 3, 4 impozite importante, mari si late.
E incredibil cum patronii nu stiu sa isi faca socoteala.

Dar nu ma mir. Nici consultantul fiscal vad ca nu deceleaza diferenta, nici ce inseamna
evaziune.

Alberto Kurtyan
Stimate domn Alberto Kurtyan.... nu judecati cartea dupa coperta.....!!!....sunteti persoana care mergeti strict dupa lege si nu o incalcati ?....aici nu vorbim de ordinul miilor , ci de o simpla amenda care este luata din vina patronului ....
...pe viitor va rog inainte de a jigni profesionalismul altor persoane analizati-va pe Dmv....
legea este interpretati-va si nu toti gandesc ca un stimat domn avocat care le cunoaste pe toate.
Mult succes pe viitor ,
sunteti persoana care mergeti strict dupa lege si nu o incalcati ?

Da, merg strict pe lege, altfel ma fac de ris in fata clientilor.

Eu am fost un student al legii, nu al faradelegii.

Ilegalitati stie sa faca oricine. Nu trebuie sa faci facultate.
Toleranta mare la abateri fiscale este neobisnuita pentru un consultant fiscal,
care, de regula, nu accepta nici o neregula.

Nu am nici o treaba cu profesionalismul tau.
Este un fapt real faptul ca nu poti deduce din venitul brut amenzi personale justificind
ca oricum sunt nedeductibile.
Cine spune asa ceva se decredibilizeaza singur, eu nu trebuie sa mai spun nimic.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Asociatul unic si firma florens florens Buna seara. Sunt asociat unic la o firma pe care am inffintat-o si muncesc la ea si am venturi si cheltuieli , rog colegii in materie de legislatie contabila ... (vezi toată discuția)
Am voie sa inregistrez aceste cheltuieli ? iuli-ana iuli-ana firma detine o ambarcatiune la care calculez amortizarea si o consider nedeductibila deoarece nu obtin venituri cu ea, acum patronul vrea sa faca ceva ... (vezi toată discuția)
Platitor da / nu de tva mona_genes mona_genes care este diferenta dintre un platitor de fva si unul care este neplatitor ? In afara de faptul ca unul plateste , isr celalant nu tva , se diferentiaza si ... (vezi toată discuția)