Scuzati greseala din titlu!
Buna ziua! Am si eu cateva intrebari si probleme.
Aceasta e situatia mea:
Am fost angajata la un magazin, am ramas insarcinata cu primul copil am luat ccc pe doi ani, indemnizatie, toate bune si frumoase. Cand am terminat cu primul ccc eram in luna a saptea de sarcina cu al doilea copil. Aici au inceput problemele.
Eu am anuntat 'verbal' angajatorul despre sarcina in iunie anul curent si in august i-am dus primul concediu medical.Am facut o cerere de incetare a activitatii care mi-a spus ca mi-o va da semnata si stampilata (care nici acum nu am mai vazut-o)si nici banii pe concediile medicale nu i-am vazut.
Acum am aflat ca firma e in insolventa din februarie si mie nu mi-a spus nimic despre situatia firmei.Si am inteles ca in ianuarie intra in faliment.
Eu in ianuarie trebuie sa depun dosarul pentru indemnizatie copil si (normal) imi trebuie acte de la angajator, care nu mai e de gasit,nu raspunde la telefon si nici la mesaje. Se apropie data limita si eu nu pot sa depun dosarul.
Intrebarile mele:
Ce pot sa fac sa il fortez sa imi dea actele alea (ca la itm daca ma duc, ii da numai o amenda si tot nu rezolv nimic)?
Daca mai exista vreo posibilitate sa imi recuperez banii pe concedii, tinand cont ca e in insoventa?
Daca nu depun dosarul la timp ce se intampla si daca se mai poate face ceva?
Daca il dau in judecata puteti sa imi spuneti cam ce costuri implica estimativ?
Astept rasuns si va multumesc anticipat.