avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajator (in insolventa) nu-mi elibereaza acte pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajator (in insolventa) nu-mi elibereaza acte pentru dosar indemnizatie copil

Scuzati greseala din titlu!
Buna ziua! Am si eu cateva intrebari si probleme.
Aceasta e situatia mea:
Am fost angajata la un magazin, am ramas insarcinata cu primul copil am luat ccc pe doi ani, indemnizatie, toate bune si frumoase. Cand am terminat cu primul ccc eram in luna a saptea de sarcina cu al doilea copil. Aici au inceput problemele.
Eu am anuntat 'verbal' angajatorul despre sarcina in iunie anul curent si in august i-am dus primul concediu medical.Am facut o cerere de incetare a activitatii care mi-a spus ca mi-o va da semnata si stampilata (care nici acum nu am mai vazut-o)si nici banii pe concediile medicale nu i-am vazut.
Acum am aflat ca firma e in insolventa din februarie si mie nu mi-a spus nimic despre situatia firmei.Si am inteles ca in ianuarie intra in faliment.
Eu in ianuarie trebuie sa depun dosarul pentru indemnizatie copil si (normal) imi trebuie acte de la angajator, care nu mai e de gasit,nu raspunde la telefon si nici la mesaje. Se apropie data limita si eu nu pot sa depun dosarul.
Intrebarile mele:
Ce pot sa fac sa il fortez sa imi dea actele alea (ca la itm daca ma duc, ii da numai o amenda si tot nu rezolv nimic)?
Daca mai exista vreo posibilitate sa imi recuperez banii pe concedii, tinand cont ca e in insoventa?
Daca nu depun dosarul la timp ce se intampla si daca se mai poate face ceva?
Daca il dau in judecata puteti sa imi spuneti cam ce costuri implica estimativ?
Astept rasuns si va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
terrylyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: terrylyn , utilizator 13:36, 9 Decembrie 2014
Contabilul le poate intocmi, dar de semnat le va semna administratorul/lichidatorul judiciar.
Offff dar din pacate contabilul nu misca nici un deget fara sa vorbeasca cu "patronul" mai intai :(.
Ce ma fac?
terrylyn, utilizator
Adresati-va judecatorului sindic cu o plangere, in acest sens.

De asemenea, puteti sesiza si ITM-ul/Inspectia Muncii.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cum fac asta si ce e un judecator sindic?
Ma scuzati si multumesc de rabdare.
Judecătorul sindic este judecătorul care pronunță și judecă hotărârea de deschidere a procedurii de insolvență.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate/crestere copil, firma cu probleme de lichiditati elavita elavita As dori sa stiu: 1. am dreptul la concediu de maternitate si ulterior concediu crestere copil, in situatia in care firma la care sunt angajata nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + crestere copil - firma in insolventa adina2890 adina2890 Buna ziua! In luna noiembrie am intrat in concediu medical, dupa nastere (cele 126 de zile), timp in care companie in cadrul careia sunt angajata a intrat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in insolventa a_gmona a_gmona Va rog ajutati-ma cu un raspuns foarte important pentru mine Sunt in concediu medical din 3 decembrie 2012 si voi avea si luna ianuarie. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)