avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț la tribunal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț la tribunal

Buna ziua,doresc sa divortez de soția mea care a plecat in Anglia,de pe 15 Martie 2013 care m-a lăsat de atunci cu 2 copii in vârsta de 9 ani respectiv 13 de atunci eu am grija de ei.As dori sa divortez de ea si sa îmi rămână copii mie este posibil dacă eu nu știu nimic de ea,si mai doresc sa îmi plătească pensie alimentara ptr cei 2 copii,Menționez ca nu știu adresa ei absolut nici-un detaliu decât ca este in Anglia si ca muncește acolo.As dori sa știu care sunt pașii de urmat ptr acest divorț.Multumesc aștept răspuns.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:52, 11 Decembrie 2014
In conditiile expuse de dvs, puteti divorta. Investiti instanta cu o cerere de chemare in judecata prin care solicitati desfacerea casatoriei, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea la plata unei pensii de intretinere, chiar daca acum se va stabili la salariul minim, ptr ca nu stiti locul de munca. Avind in vedere ca nu stiti adresa, se va indeplini procedura in astfel de cazuri.
Ideal ar fi sa contactati un avocat care sa va reprezinte,va trebui sa solicitati desfacerea casatoriei,stabilirea domiciliului minorilor la domiciliul dvs,obligarea sotiei la plata pensiei de intretinere etc.Deoarece nu cunoasteti domiciliul va tb citata prin mica publicitate ,daca nu lucreaza cu forme legale va plati pensie la nivelul salariului minim pe economie sunt diverse probleme care tb sa le discutati cu un av. Succes.
Conform noului cod civil:
Art. 373
Motive de divorţ
Divorţul poate avea loc:
a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;
b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

Chiar daca nu stiti unde locuieste in Anglia puteti sa o citati la parintii ei sau/si printr-un ziar de larga circulatie. In plus, judecatorul ii va numi un curator special care sa o reprezinte in proces, dar dumneavoastra va trebui sa il platiti.
Deci, puteti divorta si castiga copiii dar luati legatura cu un avocat.
avnic a scris:

Ideal ar fi sa contactati un avocat care sa va reprezinte

Sa va asiste, nu va poate reprezenta.
Este foarte greu sa va descrcati fara avocat si e posibil sa ajungeti sa nu va puteti judeca.

Puteti deschide divortul sibsa cereti pe cale separata pensia de intretinere.
Banuiesc ca aveti mare nevoie de bani si asa castigati timp.

Alte discuții în legătură

Divort scurt helena76 helena76 Buna ziua, Intr-un proces de divort cu copil minor in varsta de 13 ani, in care parintii au convenit de comun acord sa se introduca actiunea, iar tatal ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate vica_belciu vica_belciu Buna ziua!! Va rog mult sa imi dati cateva informatii. Suntem o familie de romani, casatoriti in Romania si stabiliti de 3,5 ani in Anglia. Avem un copil ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez nuti_amanaria nuti_amanaria sunt casatorita din 17 august 2002,am o fetita de 5 ani care este in grija mea,vreau sa vb cu un avocat sa ma invete ce e de facut si cat ma costa un ... (vezi toată discuția)