Sa zicem ca bag o cheltuiala, care dupa mine e / at trebuii sa fie deductible, iar dupa organul de control de la finance nu. Intrebarea mea e: cine poate sa decida intre noi ca cine are dreptate? Tribunalul, daca o dau pe ei in judecata? Ceva expertiza, cu ceva experti? Sau asa-i facuta legea, ca daca reprezentantul organului de finante nu-i place de mine poate sa zice pe fiecare cheltuiala ca-i nedeductibila ca-i permite legea?
Va dau doua exemple:
O data a venit un control de la finante la o firma, unde lucram (ca angajat).
Patronul acelei firme era simpatic reprezentantului de la Finante (pentru ca a avut motive sa fie simpatic) si s-a legat doar de un obiect decorativ -de valoare foarte mica. - doar sa aiba si el ceva ca a gasit, o neregula. Sa fiu sincer pe mine m-ar deranja si aia, nu ca nu a-si putea sa suport acele cheltuieli de 10 sau 200 ron cit o fii elementul ala decorativ.
La exemplul doi ma vad pe mine:
Vine organul la control si nu-i place de mine, si are motive sa nu fiu simpatic eu. La care ma astept sa zica ca acea ceeace am trecut la cheltuieli nu-i deductibil, am facut o illegalitate si ma amendeaza. Si eu o sa zic ca ba da, a fost o cheltuiala, care mareste incasarile, chiar daca nu mareste profitul, dar asta nu aveam de unde sa stiu la momentul achizitionarii.
A-si putea sa scriu aici multe exemple, in care am eu dreptate clar, dar hai sa fie unul in care probabil ca nu( cel mai rau caz), si sa vedem ce zice legea si cum e procedura legala.
Eu zic la de aceea am cumparat lampa aia cu diamante cu 1 million euro, ca am sentimentul de lux si scriu cod mai bun ( activitate de programare) si am incasat vinzarile cu 1 ron deocamdata, dar poate ca in anul viitor cind am chef sa finalizez softul o sa produca 10 milioane de euro. Sper ca acest exemplu bate la ochi la fiecare fianti si sint curios cum se procedeaza in acest caz.
In realitate e vorba de max 2000 de euro lunar, nu de ordinul millioanelor, dar eu stiu ca nu o sa fiu asa de simpatic ptr ei si sint ferm convins ca o sa am discutii de acest gen, dupa cum s-a purtat doamna la ghiseul cu mine... si a fost doar prima intilnire de a noastra.
Cel mai recent răspuns:
ContSters256771 , utilizator
22:46, 14 Decembrie 2014