avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum trebuie procedat in REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum trebuie procedat in REVISAL

Buna ziua.Vreau sa va relatez urmatoarea situatie.Deci:
Trei contracte de munca:
Martie 2013-Iulie 2013
August 2013-Decembrie 2013
Ianuarie 2014-Decembrie 2014
Asadar trei contracte.....care nu depasesc trei ani
Mentiune:Toate aceste contracte au fost facute pentru inlocuirea unui salariat care a avut contractul de munca suspendat.
Cum trebuie sa procedez in continuare? Salariatului,de asemenea i se va suspenda contractul de munca ......dar cum trebuie procedat in cazul meu...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 16 Decembrie 2014
Da,cred ca nu m am exprimat bine.Ideea era ca se vrea ca salariatul care are contractul suspendat sa aiba contractul suspendat in continuare.DEci sa nu i inceteze contractul de munca.Eu l am inlocuit ...Tocmai de asta mi s a incheiat cim pe durata determinata.Ori acum....contractul meu transformandu se in nedeterminat .....de la sine ....suspendarea nu mai are niciun rost iar contractul celui in cauza inceteaza.Mi s a incheiat contract pe durata determinata tocmai pentru a suplini lipsa celui in cauza.Imi cer scuze daca nu am fost clara
C.i.m. al salariatului pe care il inlocuiti nu are cum sa inceteze , chiar daca se va incheia un c.i.m. pe durata nedeterminata.

Cand inceteaza suspendarea atunci se va putea dispune concedierea salariatului, daca nu se mai doreste colaborarea cu acesta.
Cand s a incheiat contract pe durata determinata a fost ptr ca salariatul in cauza a solicitat suspendarea.S a incheiat cim pe durata determinata tocmai ptr ca in momentul in care salariatul se intorcea pe post....contractul meu sa inceteze iar salariatul titular sa si reia functia avuta.Acum,daca inchei contract nedeterminat...daca salariatul suspendat se intoarce ...contractul meu...nedeterminat INCETEAZA ?
C.i.m. nu va inceteaza .

Codul Muncii prevede numai situatia in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
In codul muncii la art 83 spune ca se pot incheia cim pe durata determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului individual de munca.Lucru pe care l am facut pana acum.Dar daca se incheie cim pe durata nedeterminata .....se poate considera de asemenea ca este vorba de inlocirea unui salariat din moment ce cim al lui este suspentat ??????? Va multumesc.Sper ca de data asta chiar am transmis ceea ce doream :(

Alte discuții în legătură

Temei incetare cim art 84 Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, Va rog un sfat: Art. 84 (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. ... (vezi toată discuția)
Cim determinat art 83 lit a IldikoB IldikoB Buna ziua, am dori sa incheiem un cim determinat pt inlocuirea unei salariate care va fi in crestere copil . Codul muncii specifica : durata contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata ANDREI_oni ANDREI_oni Daca un contract de munca pe perioada determinata a fost incheiat \" pana la revenirea pe post a titularului \" , iar revenirea nu s-a produs, este legala ... (vezi toată discuția)