Buna ziua.
In urma unui accident de masina sotul meu a suferit leziuni grave la nivelul creierului cu pierderea memoriei si o pralizie pe partea dreapta, cu prognostic de recuperare rezervat.
Intrebarea mea este daca pot divorta si care ar fi procedura. Precizez ca avem un copil minor dar nu avem bunuri in comun.
Nu dv. ati vrut divort? Pe care eu una nu il vad o solutie... dar dv. asta ati intrebat.
Venitul sotului nu ar putea acoperi o chirie? Nu ati primit ceva despagubiri in urma accidentului?
accidentul a avut loc din vina sotului, el nu avea nici o asigurare...am scris ca nu avea nici un venit de 5-6 ani, medicamentele necesare costa in jur de 1500lei pe luna...eu sunt bugetara cu un copil minor...am spus ca nu am acces la nici un venit de al lui si la nici un act...el este paralizat la pat si nu gandeste...necesita ingrijire si supraveghere permanenta pe viata...eu trebuie sa merg la serviciu ca sa pot sa il intretin, sa cresc copilul sa platesc darile casei si creditele care le-a facut ptr a le juca...oare ce as mai putea face si indura???
Multumesc ptr raspunsurile date.
Ori vreți să divorțați și atunci introduceți acțiunea de divorț, urmând a vă rupe cu totul de socrii și de rudele soțului, ori vreți să rămâneți în continuare în casa acestora, în calitate de infirmieră a soțului bolnav.
Poate sună cam dur ceea ce vă spun, dar acestea sunt alternativele reale pentru situația care rezultă din ceea ce ne-ați spus.
Eu cred ca doamna se refera la perioada intre depunerea actiunii de divort si sentinta definitiva, banuieste ca in momentul in care rudele sotului afla de actiunea de divort o sa-i scoata pe toti 3 in strada si ea nu are ce face cu sotul bolnav.
Eu cred ca sunteti singura care puteti decide internarea lui in centrul respectiv de ingrijire, faceti formele necesare si probabil il vor transporta ei in conditii medicale optime, ulterior va puteti gasi o chirie si intenta divortul. Sau gasiti chiria acum, mutati-va cu copilul, deschideti divortul si lasati-l pe sot familiei lui daca ei incaseaza veniturile care i se cuvin.
Nu cred ca o sa vi-l duca fortat in chiria in care stati, puteti sa nu le spuneti unde locuiti daca va alegeti ca adresa de corespondenta cu instanta, adresa avocatului d-voastra.