rossigeo a scris:
In alta ordine de idei, asta incerc sa fac, sa o urc in taxi si sa merg la notar cu ea si inca 2 martori, numai ca, surpriza, nu ma primeste nici un notar,
Incerc!? Ce inseamna
incerc sa...!? Inseamna ca bateti campii pe aici de vreo 3 pagini impotriva notarilor (in general) fara sa fi fost
facut ceea ce trebuia deja facut!
Nu cred ca
doamna (Atentie! nu dvs., ci
doamna care doreste sa lase testamentul) a intrat pe usa unui notar, stiind exact
ce vrea, si, cu toate acestea, a plecat de acolo fara:
1. testamentul care reprezinta
vointa ei.
2. incheierea de respingere - dată la
stăruinta doamnei - daca notarul refuza indeplinirea actului notarial. (Atentie! La stăruinţa
doamnei, nu a dvs.! Dvs. puteti sa fiti doar ...purtatorul de vorbe, daca doamna, care sta langa dvs., nu acasa sub plapuma, ramane fara aer in plamani cand incearca sa rosteasca ce vrea!).
Dupa cum observati, vorbesc tot timpul despre
vointa doamnei! Asadar, inainte de a ajunge la notar, ar face bine sa dati o tura cu taxiul acela si pana la IML, tinand cont de
varsta doamnei. Indeplinirea actului notarial poate fi respinsa pentru motivul lipsei de discernamant, daca aceasta stare rezulta din comportamentul doamnei.
Si intr-altă ...dezordine de idei, vedeti sa nu va demonstreze vreun avocat cum poate sa faca el hartie de impachetat sandwich din testamentul notarial, daca batrana (având discernământ) scrie ulterior vreo "mâzgăleală" având acelaşi obiect, dar în beneficiul altei rude. Testamentul olograf (testamentul
scris, datat si semnat de mana testatorului) nu-i doar o "mâzgăleală". Asta s-o credeti dvs.!
Daca batrana
nu are discernamant, atunci
pentru acest motiv testamentul poate fi
anulat, chiar daca va avea pe el si mama stampilelor notariale dupa care alergati dvs. (altfel spus, vi-l putem face "valabil" ...numai pentru impachetat sandwich).
Imi pare rau ca am folosit mai sus asemenea ...ton, dar ati cam luat in tărbăcă oameni care s-au străduit, cheltuind din timpul lor, sa va dea un sfat...