avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plasare forta de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plasare forta de munca

cine stie ce firme de plasari de munca sunt fara sa fie tepari?
sau de plasare internationala de munca ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 30 Decembrie 2014
Atâta timp cât autoritățile desemnate în Legea 156/2000 si HG384/2001 care au fost împuternicite sa controleze si sa autorizeze activitatea acestor societăților au pierdut acest drept, cât timp numai ITM prin control simplu de rutina mai poate aplica o sancțiune nesemnificativa pentru ei cine mai poate sa-i oprească? Numai abrogarea HG850/2002 mai poate repara ceva. Nici apelul la instanta nu are reușită, depinde de contractul încheiat.
Daca cititi bine prevederile legale , atunci veti observa contradictiile pe care le sustineti dvs cu legea.

Art. 12 din Legea 156/2000 :
Controlul indeplinirii conditiilor prevazute la art. 8 si 9 si al activitatii desfasurate de agentii de ocupare a fortei de munca se realizeaza de personalul din cadrul Inspectiei Muncii, imputernicit in acest sens.

art.13 (2) din acelasi act normativ : Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul din cadrul Inspectiei Muncii, imputernicit in acest sens.
Am citit Legea 24/2000, nu m-am dumirit inca. Dar din adresa primita de la ITM Arad, nu se poate decat constatat si amenda, de la Ministerul Muncii telefonic nu au ce sa faca, numai beneficiarul sa apeleze in instanta, asa ca ursu merge cainii latra.
1. art.58 din Legea nr.24/2000
(3) Evenimentele legislative pot fi dispuse prin acte normative ulterioare de acelaşi nivel sau de nivel superior, având ca obiect exclusiv evenimentul respectiv, dar şi prin alte acte normative ulterioare care, în principal, reglementează o anumită problematică, iar ca măsură conexă dispun asemenea evenimente pentru a asigura corelarea celor două acte normative interferente.

2. Asadar, o HG nu poate modifica o Lege.

3. Telefonic nimeni nu poate da o sanctiune.
Imi pare rau, HG850/2002 a produs efecte. ITM-urile sunt limitate la sanctiuni fara efect si valoare, Ministerul Muncii nu mai elibereaza acreditari si nu mai controleaza activitatea acestor firme. Asta din comunicarea primita de la ei. De fapt un acces simplu pe pagina de internet ale acestor institutii ne lamureste acest lucru. Deci revin cu intrebare, cum poate fi oprita activitatea firmelor care fac inselatorii, apoi daca se mai poate vorbim de recuperarea banilor.
Si oricum formularea din 1. art.58 din Legea nr.24/2000 este prea alambicata pentru un roman obisnuit, este formulata in limbaj profesionist si nu pentru orice neinitiat.
Ultima modificare: Joi, 25 Decembrie 2014
vulturu39, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre firme si contracte de munca cimbru cimbru am 2 intrebari;1)vrem sa plecam ca si cuplu in strainatate la munca si vreau sa stiu cum verific o firma cat e de legala,ok,ce cheltuieli corecte ... (vezi toată discuția)
Hotarare de guvern, o lege iese de sub controlul statului vulturu39 vulturu39 In anul 2000 apare Legea 156 publicat in MO nr. 364 \\\\"Lege privind protectia cetatenilor români care lucreazã în strãinãtate\\\\". Capitolul II - ... (vezi toată discuția)
Acreditare itm ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu procedura pentru obtinerea acreditatii itm pentru o firma cu caen 7810-Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de ... (vezi toată discuția)