avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau contract vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau contract vanzare-cumparare?

Buna seara. In situatia pe care urmeaza sa o descriu care este cea mai buna si sigura solutie - donatia sau contractul vanzare -cumparare?
Eu si sotul am facut un imprumut si am facut casa in care acum locuiesc socrii. Ei ne-au lasat apartamentul pe care acum vrem sa-l trecem pe numele nostru. Sotul meu este unicul lor copil. Stiu ca se poate face donatie pt amandoi dar vreau sa stiu din punctul meu de vedere care e cea mai buna alegere pt ca donatia stiu ca poate fi revocata. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:03, 19 Decembrie 2014
Au primit banii atunci nu acum, Inclin sa sustin opinia Lilianei, o dare in plata, o stingere de datorie este raportul real.
Donatia nu se revoca cu una cu doua....
Ce inseamna "o dare in plata, o stingere de datorie este raportul real"?
In alta ordine de idei, din cunostintele dvs, ati auzit de cazuri in care a avut loc o revocare a unei donatii?Banuiesc ca nu e tocmai usor sa faci asa ceva. Vreau sa cantaresc bine inainte sa ma hotarasc si de aceea pun intrebari.
E clar ca nu intentionez sa imi atac socrii sau ceva de genul asta. Vreau doar sa stiu cum e mai sigur pt ca viata e asa cum e si oamenii se mai schimba, la fel si raporturile dintre ei.
Multumesc pt rabdare.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
ContSters339057, utilizator
Revocarea unei donatii se face pt ingratitudine sau pt neindeplinirea sarcinilor daca donatia se face cu sarcina. Nu cred ca va veti lovi de Asa ceva.
Am citit si eu conditiile in care se face dar eram curioasa daca s-a facut vreodata o revocare (notarul la care am fost a zis ca el nu a auzit de asa ceva). Donatia nu se va face cu sarcini.
Doamna revocarea pt ingratitudine nu se face la NOTAR! Ci la instanta!

Alte discuții în legătură

Donatie simionescuirina simionescuirina Sotul meu primeste de la parinti un apartament, santem in prag de a face actele si notarul ne-a zis de ce nu facem donatie ca e mai ieftin si ca nu se ataca ... (vezi toată discuția)
Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin vanzare-cumparare vs. donatie fara drept de uzufruct infoadrian infoadrian Buna ziua, Am nevoie de ajutor pentru varianta optima in care sa preiau dreptul de proprietate al unui apartament. Socrii mei vor trece pe numele nostru ... (vezi toată discuția)