Buna seara. In situatia pe care urmeaza sa o descriu care este cea mai buna si sigura solutie - donatia sau contractul vanzare -cumparare?
Eu si sotul am facut un imprumut si am facut casa in care acum locuiesc socrii. Ei ne-au lasat apartamentul pe care acum vrem sa-l trecem pe numele nostru. Sotul meu este unicul lor copil. Stiu ca se poate face donatie pt amandoi dar vreau sa stiu din punctul meu de vedere care e cea mai buna alegere pt ca donatia stiu ca poate fi revocata. Multumesc anticipat.
Au primit banii atunci nu acum, Inclin sa sustin opinia Lilianei, o dare in plata, o stingere de datorie este raportul real.
Donatia nu se revoca cu una cu doua....
Ce inseamna "o dare in plata, o stingere de datorie este raportul real"?
In alta ordine de idei, din cunostintele dvs, ati auzit de cazuri in care a avut loc o revocare a unei donatii?Banuiesc ca nu e tocmai usor sa faci asa ceva. Vreau sa cantaresc bine inainte sa ma hotarasc si de aceea pun intrebari.
E clar ca nu intentionez sa imi atac socrii sau ceva de genul asta. Vreau doar sa stiu cum e mai sigur pt ca viata e asa cum e si oamenii se mai schimba, la fel si raporturile dintre ei.
Multumesc pt rabdare.
Am citit si eu conditiile in care se face dar eram curioasa daca s-a facut vreodata o revocare (notarul la care am fost a zis ca el nu a auzit de asa ceva). Donatia nu se va face cu sarcini.
Donatie
simionescuirina
Sotul meu primeste de la parinti un apartament, santem in prag de a face actele si notarul ne-a zis de ce nu facem donatie ca e mai ieftin si ca nu se ataca ... (vezi toată discuția)