avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transfer credit persoana fizica in credit persoana ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transfer credit persoana fizica in credit persoana juridica

Buna ziua,

Am si eu o rugaminte, poate ma ajuta cineva. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pe persoana fizica, tatal meu vrea sa ma ajute sa ma scape de credit :) si vrea sa ia creditul meu pe societatea lui. Este posibil? Daca da cum se poate rezolva.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 12:34, 7 Iunie 2009
Imprumutul respectiv va trebuie si inregistrat contabil, banii sa intre efectiv in societate. Ulterior se pot face plati pentru rambursarea acelui imprumut.
Varinata girului de catre societate nu este viabila avand din vedere ca se incalca principiul specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice fiind aplicabile totodata si limitarile art. 144 indice 4 din Legea societatilor comerciale.


Arti 144 ind 4 legea 31 se refera exclusiv la SA-uri. Nu cred ca este cazul aici. Este adevarata afirmatia cu incalcarea principiului specialitatii capacitatii de folosinta a PJ, asa cum a aformat anterior si Diana .
Deci cei de facut am vreo sansa sau....?
De ce nu faceti cu firma respectiva un contract de consultanta, iar plata lunara sa fie egala cu rata pe care trebuie sa o platiti?

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa achizitionez un spatiu comercial de la o persoana juridica, spatiu ce este grevat de o ipoteca de rang ... (vezi toată discuția)
Cesiune de contract credit persoana juridica tiberiussly tiberiussly As dori sa stiu daca o banca/societate de recuperare creante poate sa cedeze un contract de credit incheiat intre banca si un s.r.l. catre o persoana fizica si ... (vezi toată discuția)
Cesiunea SOLTAN SOLTAN Am un credit ipotecar si sant in incapacitate de plata din octombrie 2008,am trimis mai multe instiintari bancii, am fost contactata si mi s-a spus ca voi fi ... (vezi toată discuția)