Poate sa-mi spuna si mie cineva cu cat se timbreaza cererea de amenda judiciara(in cazul in care se timbreaza) si cand trebuie depusa in instanta?
Adica exista un termen ca la intampinare de exemplu sau poate fi inaintata instantei la prima infatisare?
Care ar fi cel mai indicat moment?
Va multumesc!
Problema este ca cererea de apel este nemotivata. Eu la ce fac intampinare? Pot sa fac, asa, la ce banuiesc eu c-ar putea cere?
Probabil ca daca va motiva cumva cererea, o va face la prima infatisare, tot asa, pentru tergiversare. Adica sa mai acorde instanta un termen pentru a permite depunerea intampinarii.
Ce se intampla daca mergem la primul termen fara intampinare(!) si doar cu cererea de amenda judiciara?
Parerea mea este ca prin formularea unui apel partea nu poate fi acuzata de aminarea judecatii cu rea intentie, este dreptul oricarei persoane sa formuleze caile de atac legale, daca apreciaza ca hotarirea este netemenica sau nelegala.
Daca apelul nu a fost motivat prin insasi cererea de apel, aceasta cerinta poate fi acoperita pina la primul termen de judecata, deci in 15 iunie cind va veti prezenta la termen vi se comunica ( daca se formuleaza, pt.ca in caz contrar se poate solicita anularea apelului ca nemotivat). Sigur ca la primul termen nu aveti cum sa formulati intimpinare atita vreme cit nu cunoateti ce motive intelege sa sustina apelantul. In ce priveste cererea a i se aplica partii amenda judiciara dupa cite stiu eu nu se timbreaza. Puteti sa o formulati iar instanta trebuie sa se pronunte asupra ei.
Multumesc mult pentru raspuns!
Stiu ca este dreptul ei , problema este ca ea abuzeaza de acest drept si nu foloseste aceasta procedura legala in scopul in care legiuitorul a prevazut. Si la fond a procedat la fel. Numai ca la acel timp nu stiam despre posibilitatea de a cere o astfel de amenda si nici aparatorul nu ne-a adus la cunostinta acest lucru. Si dupa cum am inteles, daca nu ceri, nu se da din oficiu.
Abuz de justitie
TIVOLI
Buna ziua,
Pentru ca ma confrunt cu o astfel de problema si nu am regasit acest subiect in topicul acestui forum m-am gandit sa vi-l propun spre dezbatere. ... (vezi toată discuția)