avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare platitor de TVA in Romania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare platitor de TVA in Romania

Cam in cat timp primesc aprobare daca merg sa ma inregistrez in scopuri de tva la finainte?ce costuri sunt? stiu ca trebuie sa completez formularul 092 .M-ar interesa costurile si cat dureaza procedura.
Cel mai recent răspuns: vasile15 , utilizator 13:33, 28 Decembrie 2014
la matusa mea am sediu..la ea acasa..
n-am habar de nimic...pfa`ul asta nu a avut activitate deloc..a fost infiintat acum 2 luni de zile..am apelat la un consultant..acuma nu mai dau de consultant..e jale..am ramas fara busola total..acuma trebuie sa ma inscriu ca platitor de tva..nu am habar de proceduri..nu stiu cat dureaza..chiria imi merge la punctul de lucru..marfa sta in depozit nedeclarata fiindca nu pot plati TVA`ul in avans acuma..nu am bani pentru a plati tva`ul in avans...fiindca eu chiar daca sunt platitor in UE ,daca sunt neplatitor la noi in romania imi cere sa platesc tva`ul in avans...eu nu am stiut de chestia asta...trebuie sa urgentez treaba...sa ma inregistrez cat mai repede ca platitor de tva..dupa care sa merg sa inregistrez marfa...
, Persoana fizica autorizata trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, daca in cursul unui an calendaristic atinge sau depaseste plafonul de scutire de 65.000 euro, in termen de 10 zile de la sfarsitul lunii in care a atins sau a depasit acest plafon.
Solicitarea se face prin completarea si depunerea la organul fiscal competent a Formularului (070) "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere". Inregistrarea se va considera valabila incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care persoana fizica solicita inregistrarea.
Art. 153 indice 1 alin. (9) din Codul fiscal stabileste ca, organele fiscale competente vor anula inregistrarea unei persoane, conform acestui articol, daca persoana respectiva este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153
.Astfel, inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din Codul fiscal va fi anulata de catre organele fiscale, ca urmare a inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal.
Dupa inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 persoana fizica va comunica codul de inregistrare in scopuri de TVA tuturor furnizorilor/prestatorilor sau clientilor.
Am inteles..vreau sa ma mai lamuriti cu inca o problema...eu am cumparat niste marfa din germania si am luat-o fara tva deoarece eu sunt platitor de tva pentru achizitii intracomunitare....in romania sunt neplatitor..eu acuma cand inregistrez marfa la finante,imi cere sa platesc tva`ul un avans?sau nu mai platesc tva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)