avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o relatie de concubinaj

Buna ziua!Viitorul meu sot a avut o relatie cu o domnisoara, din care a rezultat un copil.ei nu au fost casatoriti, dar copilul este trecut in certificat pe numele viitorului meu sot. As vrea sa stiu ce drepturi are el ca si tata, si cum ar putea obtine dreptul de a creste el copilul si de a obtie custodia acestuia, precum si daca exista vreo lege care sa ii interzica momentan sa ia copilul de langa mama, sa il domicilieze la noi acasa. Mentionez ca acest copil este o fetita in varsta de doar 1 luna.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:54, 1 Ianuarie 2015
Patrick_ a scris:

Martonze a scris:

Ar fi de speculat acest aspect, nu crezi ?

De speculat se poate specula orice pe net și chiar și pe acest forum. :)


Poate ar trebui să vă gândiți măcar puțin și la minor atunci când vă dați cu părerea.



Daca un minor poate gandi la o luna si poate spune ce inseamna "interesul major" pentru el.... :)
Strict la situatia prezentata de aspiranta la titlul de mamica.
Restul ar fi bla-bla.

:offtopic:

tarkan a scris:

Daca un minor poate gandi la o luna si poate spune ce inseamna "interesul major" pentru el.... :)


Nu-i spuneam minorului de o lună că ar trebui să se gândească la „interesul lui major” :D ... ci celor care „speculează” pe aici una sau alta cu prea mare ușurință... :)
Normal ca nu minorului, dar cui?
"Strict la situatia prezentata", nu? :tooth::mothersday::mothersday:
Ultima modificare: Miercuri, 31 Decembrie 2014
tarkan, utilizator
Strict, la topicul acesta, să citim cu atenţie titlul acestuia :
Drepturile tatalui asupra unui copil...

Deci, cei care "speculează", chiar dacă sunt mediocri, nu văd nicăieri în postare preocuparea privind "interesul major al minorului" în vârstă de o lună, ci doar...drepturile tatălui. Măcar să fi întrebat de obligaţiile viitorului soţ :hm:
Doamna, pentru speta este deosebit de important de cate ori si-a vazut tatal copilul, de acte ori a vizitat mama insarcinata, daca a fost cu dv. sau nu, care sunt circumstantele sarcinii si in ce mod s-a dat materialul genetic, in contextul relatiei tatalui cu domnisoara sau in contextul relatiei cu dv...
Peste toate acestea, e interesant de cand mama nu permite tatalui accesul la copil, cat de interesat e tatal in raport cu interesul dv., cine creste copilul, ce conditii i se asigura, daca minorul ar fi la domiciliul tatalui, acesta si dv. i-ati permite mamei sa viziteze copilul, sa-l ia etc.? Problema nutritiei copilului cum s-a pus pana acum si cum se va pune de acum inainte?

In rest, cred ca ses peculeaza foarte mult, nu cunoastem nici de ce s-a conceput acest copil si cui a fost destinat. Oricum ar fi, sunt dezamagita de pozitia dv., Martoze, imi parea in ultimul timp ca ati inteles mai mult despre cum e sa privesti lucrurile din perspectiva minorului.
Ca sa va raspund direct, da, exista situatii cand drumul de la domiciliul tatalui catre domiciliul mamei e mult mai scurt decat drumul de la domiciliul mamei catre cel al tatalui. Pentru COPIL e mai scurt.
Pentru ca mama, in identificarea ei hormonala cu copilul sau, ii poate bloca acestuia un drept fundamental: acela de a avea un tata.
Tatal, pentru ca nu are natural hormonii decat in cazuri speciale, permite cu mai multa usurinta accesul copilului la mama.
In aceste conditii, da, deseori acelasi drum are distante diferite in functie de circumstante. In plus, pentru un copil cu parintii despartiti, mai mereu drumul dus e diferit de drumul intors, diferit ca timp, ca distanta, ca emotii. E o realitate in care traieste, zilnic, copilul de parinti despartiti.

Alte discuții în legătură

Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Martori incredintare minor costingh costingh Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu pasii ce trebuie urmariti pt incredintarea minorului tatalui printr-un proces. mama minorului a avut o relatie ... (vezi toată discuția)
Rectificare nume pe certificat de nastere nicoletabudai nicoletabudai Domnul IAB este trecut ca tata in certificatul de nastere al minorului AD, desi la data nasterii pruncului acesta este divortat de mama copilului. Divortul s-a ... (vezi toată discuția)