avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o relatie de concubinaj

Buna ziua!Viitorul meu sot a avut o relatie cu o domnisoara, din care a rezultat un copil.ei nu au fost casatoriti, dar copilul este trecut in certificat pe numele viitorului meu sot. As vrea sa stiu ce drepturi are el ca si tata, si cum ar putea obtine dreptul de a creste el copilul si de a obtie custodia acestuia, precum si daca exista vreo lege care sa ii interzica momentan sa ia copilul de langa mama, sa il domicilieze la noi acasa. Mentionez ca acest copil este o fetita in varsta de doar 1 luna.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:54, 1 Ianuarie 2015
Pentru a putea lua un copil de 1 luna de la sanul mamei ar trebui ca tatal sa demonstreze in instanta ca mama nu se ingrijeste de el. In alta ordine de idei fiind doar in varsta de 1 luna cum vreti sa vi-l dea acasa? Pe vremuri copilul nici nu iesea din casa pana dupa botez, ori discutam de un bot de copil in varsta de 1 luna pe care vreti sa-l plimbati de la mama la tata si invers. Copilul e fiinta vie nu discutam aici de-a joaca cu papusile de-a mama si de-a tata. Lasati copilul langa mama atata timp cat mama nu pune in pericol viata acestuia. Restul in instanta tata, se stabileste o pensie alimentara, un program de vizita in prezenta mamei deocamdata pentru ca inca e mic copilul pentru a permite sa fie mutat de colo-colo si gata joaca. Drepturile tatalui sunt acelea de a-i asigura copilului sau un trai decent platindu-i pensia alimentara, de a veghea la cheltuirea banilor in folosul copilului sau, de a-l lua in vacante(cand mai creste ca acum e prea mic). Acum, ca mama ameninta, o fii adevarat ca na femeia e inca lauza si probabil mai nutreste oarece sentimente pentru tatal copilului ei, dar de aici si pana a ii lua copilul cred ca e rautate. Acum dvs. vreti copilul pentru viitorul sot, dar cand vor apare copii dvs. nu o sa mai considerati necesara prezenta copilului care sa va aduca in permanenta aminte de relatiile trecute ale sotului.
Ultima modificare: Joi, 1 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Martori incredintare minor costingh costingh Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu pasii ce trebuie urmariti pt incredintarea minorului tatalui printr-un proces. mama minorului a avut o relatie ... (vezi toată discuția)
Rectificare nume pe certificat de nastere nicoletabudai nicoletabudai Domnul IAB este trecut ca tata in certificatul de nastere al minorului AD, desi la data nasterii pruncului acesta este divortat de mama copilului. Divortul s-a ... (vezi toată discuția)