avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Arhiva asociatiei de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Arhiva asociatiei de locatari

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa stea arhiva asociatiei de locatari de la fostul administrator avand in vedere ca nu avem sediu sau o camera special amenajata sub cheie sa nu poata veni nimeni si sa rascoleasca prin acte si sa dispara din ele.(ma refer strict la conducere , presedinte,adm.cenzor).Poate sta la un membru din comitet?
Si a doua intrebare: cum se face predarea arhivei, in ce conditii ca sa nu se trezeasca maine , poimaine fostul admin. cu vorbe ca lipseste ceva.(este vorba de 8 ani)
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 10:26, 8 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acord in principiu, dar daca nu se desemneaza un expert contabil - si "cateva luni" mi se pare enorm! - si nu este spatiu, ce facem ?!.. Lasam adminii si altii din comitet, iclusiv presedintele!, sa faca ce vor, pentru ca, cele de mai sus ???!.. Oare nu cumva pe asta si mizeaza cei mai multi INCORECTI ???!.. Pe lacunele si portitele din L 230/2007, abrogata si din actuala, idem, cu multe neprecizari clare si alte "facilitati" ??!..
Cat despre costul copierii, la noi de exemplu, cel mai ieftin este de 7 bani per pagina.. care, ulterior se pot trece la cheltuieiile cu consumabilele, sau pe baza de proces verbal, decisa in sedinta de comitet executiv, drept cheltuiala necesara, pentru facilitarea experizei contabile!..
Este absurd si foarte periculos - prin creare de astfel de ""PRECEDENTE"" - sa lasi adminii sa se poata ""imbogati fara just temei"" si sa rada de noi ceilalti, cum am patit noi cu o fosta administratoare, care folosea banii asociatiei ca ""fond de investitii"" si se ducea in excursii comerciale ??!.. ( adica ducea marfa afara, vindea, si se intorcea cu alta marfa pe care o vindea!..)
Este exact ca la escroci, care, odata prinsi, "se justifica", spunand ca "nu au bagat mana in buzunar" nimanui, dara daca au fost crezuti, asta e!...
QED
La noi, par example, nici la 10 zile dupa sedinta de AG, nu s-a afisat nici copia dupa procesul verbal - spre stiinta celor ce nu au participat! - si nici copie dupa sumele aflate incontul asociatiei, de care dispun doar adminul si "prezidentul" imoral..
Cat despre locul in care sa se tina si faca verifcarile actelor, sunt consvins ca e pot gasi - fie o spalatorie si s doteaza cu un radiator, sa nu stea omul in frig - fie cineva din bloc, singur, vaduv/a, si care, din corecta intelegere a situatiei si inalt spirit civic, poate ajuta astfel Asociatia - si i se poate scadea in luna urmatoare o anumita suma din taxe - si astfel se poate rezolva... cu locica si bun simt elementar!..
Daca se doreste, evident ca se pot gasi si alte variante, inclusiv legiferate!
Ceea ce consider ca ar fi de-a dreptul imperativ!
Mare atentie si vigilenta!
Respectarea Legii este IMPERATIVA, nu optionala!
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Psihosex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhiva danielharaga danielharaga Buna ziua , Va rog......cati ani se tine arhiva unei asociatii de proprietari ??? Multumesc.. (vezi toată discuția)
Arhivare SIE SIE Cat timp de la emiterea unui document fiscal se pastreaza? Ma refer la declaratia 200, 260 si altele, emise de anafg. O zi buna! (vezi toată discuția)
Timpul legal de pastrare acte salarii Isabela68 Isabela68 Imi poate spune cineva care este timpul legal de pastrare a actelor de salarii? Si ma refer aici nu numai la statele de salarii, care se pastreaza 50 de ani. ... (vezi toată discuția)