avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa obligatorie pentru ridicarea gunoiului
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa obligatorie pentru ridicarea gunoiului

Buna ziua

Bunicii mei au primit ieri un plic trimis de primarie (rural) cu un titlu executoriu in care sunt anuntati ca au o restanta de 430 lei. In acea adresa nu este explicat din ce provine acea suma, ei fiind cu plata impozitelor pe casa si teren la zi, dar, noi stim ca este vorba de taxa pentru gunoi, taxa care i-a mai fost ceruta in ultimii 3 ani si binenteles ca au refuzat sa o plateasca (100 lei pe an + majorari).
In zona unde locuiesc (zona paraului), calea de acces este foarte dificila, masina de gunoi nu poate intra acolo, nu a intrat niciodata, pubele nu i-au fost date sau sa i se ceara sa cumpere, punct de colectare a gunoiului nu este nicaieri, contract incheiat cu firma care ridica gunoiul NU este... Singura replica data de cei de la primarie a fost "scoateti gunoiul acolo unde vine masina", adica 500-600 metri iar bunicul are 80 de ani......
Ce poate face acum? Poate da primaria in judecata?

Multumesc ptr ajutor
Ultima modificare: Miercuri, 31 Decembrie 2014
MariusAnA, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:43, 8 Ianuarie 2015
Chemati atunci TV dar legal nu cred ca rezolvati nimic. Cred ca are mare relevanta faptul bunicul nu genereaza deseu menajer dar va trebui sa documentati acest lucru pentru a va sustine afirmatiile.

Eu unul de acolo as pleca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata gunoi petremarin11 petremarin11 Buna seara. Detin o casa de vacanta intr-o comuna dintr-o zona de deal. Pana in anul 2017 colectarea gunoiului se facea de catre o firma de salubrizare din ... (vezi toată discuția)
Valoarea hotararii judecatoresti parfi63 parfi63 In august 2016 am facut contestatie taxa salubrizare,am platit 145 lei taxa timbru (1800 era scris pe somatie,si cu 3% mie mi-a dat 60,)Pe 27 ian. am primit ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare aliice aliice primaria comunei unde locuiesc a facut un contract cu o firma de salubrizare pentru adunarea deseurilor menajere de la fiecare imobil al comunei. Pentru acest ... (vezi toată discuția)