Patrick_ a scris:
Puteți face ceva pentru schimbarea legii.
De asta sunt cel mai putin multumit!
Eu nu pot sa fac nimic pt schimbarea legii. Nici macar politicienii nu prea pot face asta.
Ma refer, desigur, la politicienii care cu buna intentie ar considera ca ceva ar putea fi imbunatatit, nu la cei care schimba legi conform intereselor propri.
Ce as vrea eu sa fac... sa schimb atitutinea domniilor voastre!!!!
Numai avocatii pot sa schimbe legi.
Eu, un om obisnuit, ma duc 1 data, de 2 ori in viata in fata instantei. Abia daca pot sa invat care e legea, darmite sa emit pretentia sa o schimb?!
Insa avocatii se duc de 10 ori / zi in fata instantei... ei sunt in cea mai buna postura sa schimbe legea!!
Rolul activ al judecătorului se oprește la limitele impuse de lege.
Textul de lege citat de mine nu indica vreo limitare expresa! Nu inteleg de unde provine limitarea respectiva... Comoditate!
Daca textul de lege este: Judecatorul are dreptul sa respire.
Interpretarea avocatului comod: Rolul judecatorului este limitat de lege la a respira.
Repet: de ce s-ar opri rolul activ al judecatorului doar la administrarea probelor. Care ar fi logica unei asemenea separari arbitrare? Daca interpretarea propusa a textului de lege nu are logica... concluzia fireasca ar fi ca interpretarea este eronata, nu ca legea e proasta!!
Judecătorul nu este pus acolo să apere părțile. Judecătorul este pus pentru a apara ADEVARUL!
Scrie negru pe alb
Judecătorul este obligat să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru aflarea adevărului
Legea e doar un instrument in mana judecatorului !!