avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare cu samsar de terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare cu samsar de terenuri

Buna ziua.In urma succesiunii am primit de la parintii mei teren agricol extravilan.Deoarece nu l-am putut valorifica ,l-am vandut pentru a nu mai plati impozit.Am gasit o persoana care se ocupa cu cumpararea acestor terenuri fiind in legatura si cu primarul.A spus ca-mi cumpara terenul,iar actele aranjeaza sa fie facute prin judecatorie,care da o sentinta de vanzare-cumparare.Am intrebat de ce nu facem legal prin notariat si mi-a raspuns ca cheltuie multi bani cu cadastru.Nu am primit cerere de chemare in judecata si nici citatie.Cu o zi inainte de judecata ,cumparatoul a venit si m-a anuntat sa ma prezint a doua zi la judecata.La intrare in instanta mi-a spus ca a aranjat ,iar eu trebuie sa spun da la intrebari.Mi s-a pus o singura intrebare cu privire la identitate.Nu am primit hotararea instantei.Am cautat niste informatii pe site-ul judecatoriei si am dat peste sentita pe scurt din dosarul meu.Am vazut ca a existat un antecontract in fals,deoarece n-am semnat nici un act.Instanta in baza titlului X,art 5 din Lg 247/2005 emite hotararea. care sa tina cont de act de vanzare-cumparare,Hotararea a fost data in 2012,data la care titlul X,art 5 era abrogat.M-am interesat la Primarie,dupa schimbarea primarului si am constatat ca cumparatorul primise subventie APIA pe terenul respectiv,astfel ca terenul meu a fost cumparat gratis.Pe site-ul judecatoriei exista multe astfel de hotarari.Am gasit uneori ca s-au emis si titluri executorii.Hotararea era cu recurs dar nici eu si cred ca nici celelalte persoane nu au folosit aceasta cale de atac.Posibilitatea obtinerii unei sentite care sa tina loc de act de vanzare-cumparare exista si acum ca si atunci ,dar trebuie facuta dovada cu acte sau martori ca un din parti refuza.As dori sa cunosc daca acum exista posibilitatea anularii contractului de vanzare cumparare si sa intru in posesia banilor obtinuti fraudulos de cumparator de la APIA.As dori mai multe raspunsuri daca este posibil.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: GAZACHE48 , utilizator 19:24, 4 Ianuarie 2015
Miroase a penal. Cum a aranjat sa obtina o sentinta in termen asa de scurt? A-ti folosit cuvantul "aranjat" ? Probabil prin promisiunea oferirea sau darea unor foloase material sau de alta natura, pentru a face sau a nu se face actele de procedura la primarie sau la instanta de judecata. Daca nu sunteti cumva complice, sesizati sau mergeti sa discutati direct la DNA cu o sesizare pregatita. Atentie insa : cum precizeaza colegul Turcanu :"BATUL ARE 2 CAPETE"
IGPOPA a scris:

Miroase a penal. Cum a aranjat sa obtina o sentinta in termen asa de scurt? A-ti folosit cuvantul "aranjat" ? Probabil prin promisiunea oferirea sau darea unor foloase material sau de alta natura, pentru a face sau a nu se face actele de procedura la primarie sau la instanta de judecata. Daca nu sunteti cumva complice, sesizati sau mergeti sa discutati direct la DNA cu o sesizare pregatita. Atentie insa : cum precizeaza colegul Turcanu :"BATUL ARE 2 CAPETE"


Nea mediatoru, in primul rand se scrie ""ati"" , nu ""a-ti"".
te faci naibii de ras cand scrii tranzactiile la oameni.
In al doilea rand DNA nu are competenta pentru orice infractiune de coruptie
De obicei in provincie , pentru a se eluda taxele cu cadastrul, intabularea si notariatul , se procedeaza la incheierea unui antecontract , o promisiunue de v-c . Dupa ce trece termenul stabilt , de regula o luna , cumparatorul merge in instanta si solicita o hotarare care sa tina loc de act autentic . Vanzatorul stie de aceasta intelegere si nu se prezinta la cele doua citatii iar cumparatorul obtine hotararea. Nu stiu de ce cumparatorul i-a mai solicitat vanzatorului sa fie prezent in instanta .De asemenea , nu stiu de ce cumparatorul s-a sucit si vrea anularea precontractului , singurul motiv fiind probabil faptul c-a auzit de subventiile APIA , subventii folosite de cumparator la prelucrarea terenului .Daca tot a fost in instanta , putea contesta atunci precontractul de v-c .E adevarat , banii au fost obtinuti oarecum fraudulos de la APIA in sensul ca noul propietar nu avea un act de propietate in forma autentica dar totusi banii au fost obtinuti in baza precontractului , cumparatorul fiind deja in posesia terenului pe care il si lucra.Deci subventiile au fost folosite pentru lucrarea terenului pe care l-ati vandut , ce va face sa credeti ca acei bani vi se cuvin ?
Multumesc pentru corectie "Lucc". Se mai intampla sa facem si greseli. Imi cer scuze.
Modul de adresare imi spune destul despre dvs.
Mediatorii nu scriu tranzactii. Cat priveste competenta DNA ar fi multe de discutat dar numai de catre cei care au competenta sa o faca.

multumesc f.mult pentru cele scrise.Asa cum se arata mai sus,la tara se-ntampla multe.Sunt o multime de cazuri ,iar eu cunosc alte trei cazuri.Judecatoria nu are voie sa judece astfel de spete pentru ca nu este litigiu,cazul fiind de competenta notariatului,cum se arata la primul articol din Lg notarilor publici.Litigiul apare cand eu nu ma prezint la notar fapt demonstrat prin adresa sau cu martori.In aceeasi zi am asistat la un litigiu adevarat ,care au fost trimisi la notar,iar eu am fost "rezolvat"urgent".Dupa cum reiese din dosarul citit pe internet i s-a acordat (e de ras ) si un spor de 0,7 ha.Din cate cunosc este implicata si primaria,dar la tara este F.greu ca te lupti cu "puternicii".MA GANDESC ACUM CE SE-NTAMPLA CU UN DOCTORDACA AR GRESI ,LA CAMPANIA ASTA NEBUNA CONTRA LOR.aSTEPT IN CONTINUARE PARERI.Acesta este si un mic denunt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu precontract cezarlupan cezarlupan Buna seara, Vreau sa vand doua parcele de teren intravilan. Intrebarea mea este daca facem un precontract ajunge daca mergem la un notar, suma pe care se ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare teren extravilan popmari popmari Buna ziua, Am cumparat unn teren extravilan ocazie in care am incheiat un contract de vanzare cumparare scris de mana , avand si martori. Ne-am inteles sa ... (vezi toată discuția)