avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragere de la executarea pedepsei- extradare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragere de la executarea pedepsei- extradare?

Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de la pedeapsă și a fost prin înafara țării. Va fii extradat din tara in care a fost prins în România? Cati ani va face acum si la ce regim va fi încadrat?
Cel mai recent răspuns: alex f , utilizator 20:09, 8 Ianuarie 2015
Cat timp durează pana va fi extradat?
Nu exista o garantie referitoare la cat de rapid trebuie sa se termine procedura. Daca nu se opune extradarii, se poate incheia rapid, daca se opune extradarii, pierde si face apel/recurs poate dura destul timp. Depinde in primul rand de el si de avocatul lui.

Inca ceva: Germania nu extradeaza cetateni germani in vederea executarii unor pedepse in alte tari.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
tgeorgescu, utilizator
Este cetatean roman si infracțiunea s-a produs pe teritoriul Romaniei. El vrea sa își execute pedeapsă în România, dar in Germania nu are avocat. Ce se poate face sa ajungă cat mai repede în România?
Ce poate face? Sa dea cu plaivazul ca este de acord cu extradarea si nu mai are nevoie de proces.
Este de o saptamana în arest și nu i-au dat voie sa primească hainele lui de acasa! De ce?

Alte discuții în legătură

Arestat in germania cu condamnare suspendata in romania cmary cmary Buna ziua. La arestarea in Germania a unui cetatean roman se verifica cazierul din tara? Perioada de incercare a unei pedepse cu suspendare expira in 2016. ... (vezi toată discuția)
Extradare in uk rex99 rex99 Am fost condamnat pt distrugere de bunuri private la 100 de ore munca in folosul comunitatii si 800 de lire amenda. Am plecat din UK inainte sa fac toate orele ... (vezi toată discuția)
Am primit time served in sua, cum procedez mai departe ? stef56 stef56 dupa 2 ani si 2 luni de arest preventiv in sua, am primit ( in urma recunoasterii vinovatiei) o sentinta de time served adica ceea ce am executat este egal cu ... (vezi toată discuția)