avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragere de la executarea pedepsei- extradare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragere de la executarea pedepsei- extradare?

Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de la pedeapsă și a fost prin înafara țării. Va fii extradat din tara in care a fost prins în România? Cati ani va face acum si la ce regim va fi încadrat?
Cel mai recent răspuns: alex f , utilizator 20:09, 8 Ianuarie 2015
Nu cunosc regulile din inchisorile din Germania. Are insa dreptul la un avocat din oficiu si daca avocatul ii spune ca are sanse reale de a nu fi expluzat nu as vedea de ce sa nu incerce un proces. Conditiile din inchisorile din Germania sunt mult mai bune decat cele din inchisorile din Romania, asa ca din punctul asta de vedere n-ar strica sa ramana cat mai mult intr-o inchisoare germana.
Multumesc pentru ajutor! Sunt disperată deoarece am rămas singura în germania de cand l-a luat și nu stiu ce sa mai fac! El acum este in augsburg si mi-a zis zis să îl scot deoarece e foarte greu si sta în cameră cu criminali și violatori. Din câte am inteles luni il trimite la Munchen si nu stiu de ce il trimite acolo? Care sunt condițiile in care il pot vizita acolo?
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
alex f, utilizator
Daca faceti cerere la locul de detentie ar trebui sa va fie aprobata cererea.

Daca accepta extradarea va fi trimis in tara.
Va dura vreo 2-3 saptamani.
El vrea sa fie extradat deoarece e foarte greu pentru el aici nu știe limba, nu are avocat si sincer a fost pârât ca se afla în germania deoarece ceea ce a facut el nu e așa grav. Speram să fie cat mai repede trimis in tara. Pot face si eu cerere pentru a fi extradat? Sau ce pot face pentru al ajuta?
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
alex f, utilizator
Ma tem ca daca va ajunge sa faca puscarie-n Romania va zice ca inchisoarea din Germania era hotel. Informati-va un pic care sunt conditiile de detentie-n Romania.

Alte discuții în legătură

Arestat in germania cu condamnare suspendata in romania cmary cmary Buna ziua. La arestarea in Germania a unui cetatean roman se verifica cazierul din tara? Perioada de incercare a unei pedepse cu suspendare expira in 2016. ... (vezi toată discuția)
Extradare in uk rex99 rex99 Am fost condamnat pt distrugere de bunuri private la 100 de ore munca in folosul comunitatii si 800 de lire amenda. Am plecat din UK inainte sa fac toate orele ... (vezi toată discuția)
Am primit time served in sua, cum procedez mai departe ? stef56 stef56 dupa 2 ani si 2 luni de arest preventiv in sua, am primit ( in urma recunoasterii vinovatiei) o sentinta de time served adica ceea ce am executat este egal cu ... (vezi toată discuția)