avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu fosta sefa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu fosta sefa

Speta: X a fost angajata cu CM la un magazin. Intr-o zi a fost sunata si "rugata" sa nu mai vina la servicu 1 saptamana, ceea ce ar fi fost considerat un fel de "preaviz". A doua zi a fost rechemata, dar X a refuzat sa mai revina (fusese acuzata de lipsuri la inventar, dar fusese o eroare a sefei). X luase bani in avans de la sefa, dar inca trebuie sa i mai dea 500 lei. Sefa refuza, ameninta ca o va da pe X in judecata pentru "divulgarea secretelor profesionale"...X s-a angajat la magazinul de langa, dar dovezi k a divulgat ceva nu exista...Intrebare: poate X sa faca reclamatie la ITM precum ca nu i-a fost platit salariul ultima luna? Mentiuni: Fisa postului, unde e trecuta clauza cu divulgarea secretului, nu a fost semnata, nici ROI nu a fost semnat de catre X, si nici pentru banii primiti in avans nu a semnat. Colegele de munca ar putea fi chemate martore intr-un eventual proces? Ce anume ar putea X sa ceara - plata salariului pe toata luna sau numai diferenta de 500 pe care ar trebui sa i-o mai dea sefa, dar refuza? Care ar fi procedura..?...Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:43, 9 Iunie 2009
HRS, ai putea pune acest formular la Documente utile, cred ca ar fi multor useri de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu diminuat fara stirea salariatului Juventino Juventino Buna ziua, de o saptamana ma confrunt cu urmatoarea problema. Lucrez la o societate comerciala marisoara cu peste 150 de angajati. Inainte de a pleca in ... (vezi toată discuția)
Conflict munca iotza12 iotza12 cine ma ajuta sa fac o sesizare catre itm ca am lucrat un an si nu mi s-a inregistrat contractul de munca si nici nu am primit salariul pe o perioada de sapte ... (vezi toată discuția)
Termen primire decizie concediere Lary_13 Lary_13 Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09? (vezi toată discuția)