avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

IN CAZUL DECESULUI UNUIA DINTRE PARINTI , CELALAT PARINTE POATE INSTRAINA IN VREUN FEL IMOBILUL DACA NOI COPIII ( 2 ) NU SUNTEM DEACORD ? NU AVEM FACUTE ACTELE DE SUCCESIUNE !
PARFUMATA a scris:

IN CAZUL DECESULUI UNUIA DINTRE PARINTI , CELALAT PARINTE POATE INSTRAINA IN VREUN FEL IMOBILUL DACA NOI COPIII ( 2 ) NU SUNTEM DEACORD ? NU AVEM FACUTE ACTELE DE SUCCESIUNE !

poate daca-i bunul sau propriu

poate si daca a avut o contributie de 100% la dobandirea bunului ...probabil i-ar trebui si o hartie in acest sens

Hârtie in acest sens? In sensul acelor de ceasornic?!
PARFUMATA a scris:

Daca bunul era comun nu poate sa vanda decat dupa ce se finalizeaza mostenirea.

Daca este unic proprietar poate vinde.

Ar trebui vazute actele de un avocat sau de un notar pentru a va putea lamuri.
:D

vreun certificat de casatorie, ceva
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
ContSters337354, utilizator
Certificatul de căsătorie stabilește cota de contribuție la bunurile achiziționate in timpul căsătoriei?!
Înseamnă ca sensul .....acelor de busolă arata ora exacta!

Alte discuții în legătură

Succesiune monica_g monica_g Suntem in urmatoarea situatie: -sotul decedat , avind copii dintr-o casatorie anterioara. In cazul succesiunii , copii au dreptul la cota parte din imobil , ... (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de casatorie laura82 laura82 Buna ziua, As avea si eu o intrebare: viitorul meu sot si cu mine am cumparat o casa + teren. Pe contractele de vanzare-cumparare apare doar el desi lucram ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot supravietuitor favex favex O familie este compusa din sot , sotie si un copil al sotiei dintr-o casatorie anterioara. Locuiesc intr-un imobil proprietate a parintilor sotiei. Acestia ... (vezi toată discuția)