avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

IN CAZUL DECESULUI UNUIA DINTRE PARINTI , CELALAT PARINTE POATE INSTRAINA IN VREUN FEL IMOBILUL DACA NOI COPIII ( 2 ) NU SUNTEM DEACORD ? NU AVEM FACUTE ACTELE DE SUCCESIUNE !
ma sacaiti deja..

certificatul de casatorie determina existenta devalmasiei.. cu consecinta cotributiei in raporturile dintre soti,........ si vocatia la succesiunea sotului predecedat

nu-i tot una pt mine dr dintr-un imobil in cote de 1/2 din devalmasie plus 1/4 din1/2 mostenire cu 1/4 din 1/1

ora exacta este spre dvs:tooth:
Certificatul de căsătorie nu determina existenta devalmasiei...nu este obligatoriu....helo.....avemmai multe regimuri matrimoniale.....va sâcâiți singur.......Ce determina cota de contribuție după încetare căsătoriei sub regimul comunității legale este Actul de lichidare al regimului ....
Asta e hârtia.....

In rest e trecut demult de fix......
va multumesc pentru lamuriri

va doresc succes in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune monica_g monica_g Suntem in urmatoarea situatie: -sotul decedat , avind copii dintr-o casatorie anterioara. In cazul succesiunii , copii au dreptul la cota parte din imobil , ... (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de casatorie laura82 laura82 Buna ziua, As avea si eu o intrebare: viitorul meu sot si cu mine am cumparat o casa + teren. Pe contractele de vanzare-cumparare apare doar el desi lucram ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot supravietuitor favex favex O familie este compusa din sot , sotie si un copil al sotiei dintr-o casatorie anterioara. Locuiesc intr-un imobil proprietate a parintilor sotiei. Acestia ... (vezi toată discuția)