avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare

Salut!! Am si eu o nelamurire: Amenda administrativa inseamna achitare??
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 16:10, 10 Iunie 2009
amenda administrativa inseamana o sanctiune aplicata unei persoane care a incalcat unele norme...
84alex84 a scris:

Salut!! Am si eu o nelamurire: Amenda administrativa inseamna achitare??

Daca va referiti la aplicarea dispoz.art.18/1 c.pen.,aplicarea acestui text din codul penal nu este sinonima cu achitarea,Acest text se refera la"atingerea minima adusa unei dintre valorile aparate de lege"care "prin continutul ei concret"este "lipsita de importanta si nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni"
In acest caz ,conform alin.3 al textului mentionat "procurorul sau instanta aplica una dintre sanctiunile prev.de art.91 c.pen.",adica mustrarea,mustrarea cu avertsiment sau amenda intre 100.000-1.000.000 lei
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Ma refeream la cazul meu -alcoolemie 1.3 g/l in sange.Acum sunt chemat in instanta...Amenda administrativa ar insemna achitare ?
daca vi s-ar aplica amenda administrativa , ar fi un lucru bun , comparativ cu amenda penala. Da, acest lucru ar presupune ca nu veti ajunge in instanta, insa, la aceasta alcoolemie, este greu de presupus ca veti primi doar amenda administrativa.
La asa alcoolemie probabil pedeapsa cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan vladconstantin vladconstantin Buna ziua , am si eu o problema , am fost depistat cu alcoolemie la volan , 0.89 suflat si 1.20 prima proba si 1.00 a doua proba,mi s-a intocmit dosar penal,a ... (vezi toată discuția)
Marfa confiscata in vama razvan77 razvan77 Buna ziua.Ma adresez dvs. cu rugamintea de a-mi da unele relatii referitoare la urmatoarea problema.Am venit din Bulgaria cu marfa(textile) susceptibila de a ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat ContSters185376 ContSters185376 in urma cu 2 ani mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcool. . 0.70 in aerul expirat si 1.10 in sange. la proces am fost achitat si sanctionat cu ... (vezi toată discuția)